Takip Et

SON DAKİKA

Başbakan Binali Yıldırım, Didim’in yabancısı değil

24 Mayıs 2016, Salı 16:00

     


AK Parti’nin Ankara’da yapılan 2. Olağanüstü Genel Kurulu'na Didim’den de katılım oldu. AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü ile birlikte Ankara’nın yolunu tutan AK Partili Didim Belediye Meclisi üyeleri Maşallah Subaşı ve Cemal Engil ve AK Parti Didim İlçe yöneticileri AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi için Ankara Arena Spor Salonu'ndaki yerlerini aldı. İlçe Başkanı Cenk Ünlü, “Tüm ülkenin ekranlardan seyrettiği gibi muhteşem bir genel kurul yaşadık. Yeni genel başkanımız ve başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile birlikte tüm teşkilatlar olarak 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“DİDİM’İN YABANCISI DEĞİL”

AK Parti’nin yeni genel başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Didim’in yabancısı değil. Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde 2 kez Didim’e gelmişti. Doğuş Grubu’nun Didim’de yaptırdığı D-Marin Didim Marina’nın 2007 yılında temelini atan Binali Yıldırım, 2009 yılındaki açılış törenine de dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılmıştı. Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, tesisin Türk turizmi, ülke ve Didim için çok önemli olduğunu vurgulamıştı.

"Bu marina, bugün Türkiye'de kapasitesi en büyük ve en modern marina olma özelliği taşıyor" diyen Binali Yıldırım, D-Marin Didim’in açılışında yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer vermişti: “Biz göreve başladığımız 2003 yılında sadece 10 bin yat kapasitemiz vardı. Bugün itibariyle denizde, karada toplam 14 bin sayısına ulaştık. Ama 3 yıl içerisinde devam eden yat limanları ile birlikte bu sayı 25 bin 500’e çıkacak. Bu da Akdeniz’deki yat kapasitesinin yüzde 9-10'una tekabül ediyor. İçinde bulunduğumuz 500 bin metrekarelik alan içerisinde kurulan D-Marin Didim Marina’nın ben 2.5 yıl önce temelini atmıştım. Şimdi geldim gördüm ki, muazzam bir tesis olmuş. DHL Genel Müdürlüğü burada çok titiz bir çalışma yaptı, tebrik ediyorum. Böylece Türkiye’nin bugüne kadar kamu özel sektör ortaklığıyla gerçekleştirilmiş en büyük marina projesi yapılmış oldu.” (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler