Takip Et

SON DAKİKA

Adalet Yürüyüşü'ne Söke'den destek

20 Haziran 2017, Salı 09:33

     


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı ve İstanbul Maltepe Cezaevi'nde sonlandırmayı planladığı Adalet Yürüyüşü’ne destek için Söke'de de yürüyüş düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Örgütü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürdürdüğü Adalet Yürüyüşü'ne destek için ilçede de yürüyüş düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'ndan saat 18.00'de başlayan ve Cumhuriyet Caddesi, İstasyon Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Çınarlı Kahve önü ve Aydın Caddesi güzergahında devam eden yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu, Ahmet Karakaş, Belediye Meclisi üyeleri Fahri Semerci ve Yasemin Gürsoy’un da katıldığı yürüyüş öncesinde konuşan CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, ”Bugünkü bu yürüyüş, hukuksuzluğa ve haksızlığa karşı düzenlenmiştir .Bu yürüyüş, iş ve ekmek isteyenlerin yürüyüşüdür” dedi. Gündüz Söke Cumhuriyet Meydanı'nda her gün saat 18.00'de 2 dakikalık eylemle genel başkanlarının yürüyüşüne destek vereceklerini sözlerine ekledi.

 

BİRİSİ BAKAN, BİRİSİ HAPİSTE

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren Adalet Yürüyüşü sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Örgütü adına, yönetim kurulu üyesi Yurdakoş Ergün tarafından basın açıklaması yapıldı. Ergün yaptığı açıklamada, ”Türkiye’de adaletin yok olduğu, asıl suçluların yakalanmadığı, haksız ve hukuksuz yere masum insanların yargılanıp hapsedildiği, iktidar partisinin dayatmaları ile yaşanan hukuksuz uygulamalar çerçevesinde, 14 Haziran 2017 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu, adalet ve hukuk hiçe sayılarak 25 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve Mahkeme Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına karar vermiştir. Aynı olayı CNN canlı yayınında “Hem vallahi hem de billahi bu silahlar, Bayır-Bucak Türkmenlerine gitmiyordu. Bunu bilerek söylüyorum diyen Tuğrul Türkeş, bakanlık koltuğunda ve başbakan yardımcısı olarak hala görevine devam ediyor. Peki, bu casusluk olmuyor mu? İkisi de aynı şeyi söylüyor. Biri hapiste diğeri başbakan yardımcısı. Böyle bir adalet anlayışı olabilir mi? Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, Cumhuriyet Halk Partililerimizin, cesur, yürekli, yiğit üyeleri ve vatandaşlarımızla birlikte Ankara Güvenpark’tan 15 Haziran 2017 tarihinde başlattığı “Adalet Yürüyüşü” İstanbul Maltepe Cezaevi'nde sona erecektir” dedi.

 

''BÜTÜN KURUMLAR ÇÜRÜYOR''

CHP Söke İlçe yönetici Yurdanurkoş Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yürüyüş; ülkenin geleceğinin, çocuklarımızın, kimsesizlerin, çalışanların, işsizlerin, yoksulların, esnafın, toplumun her kesiminin, korkudan, endişeden, diktatörlükten, baskılardan kurtulup demokrasiyi ve adaleti inşa etme yürüyüşüdür. Bu yürüyüş; adalet için, cumhuriyet için, laiklik için, demokrasi için, sosyal demokratik hukuk devleti için, özgürlük ve insan hakları için, barış içinde yaşamak için, tarihten gelen kader birliğimizin ve dayanışma duygumuzun devamlılığı için, haklı mücadelemiz için yapılan kutlu bir yürüyüştür.Adalete güven kalmamıştır. Bütün kurumlar, çürümeye yüz tutmuş ve siyasallaşmıştır. Bağımsız yargıdan söz etmek mümkün değildir. Devlet saraydan yönetilmektedir.Türkiye iç ve dış güvenlik konusunda tarihinin en sorunlu günlerini yaşamaktadır. Vatandaşların kendilerini hukuki güvenlik içinde hissetmedikleri, adalet paydasında buluşamadıkları sürece bu ülkede milli birlik ve beraberlikten söz etmemiz mümkün değildir.” (NECATİ MALDAR) (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler