Takip Et

SON DAKİKA

Baydar: Bafa Gölü’nü denizle birleştireceğiz

19 Haziran 2017, Pazartesi 17:31

     


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, partisinin iktidara gelmesi durumunda, Süveyş ve Panama Kanalı benzeri bir modelle, Bafa Gölü’nü Ege Denizi’yle birleştirmeyi düşündüklerini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP’li Baydar, tvDEN’de ekrana gelen ‘'Yıldıray Yener ile Erkenden'’ programına konuk oldu.

Gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtlayan Baydar, CHP’nin olası iktidarında Aydın’da gerçekleştirmeyi düşündükleri projelerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Aydın’ın bir üniversite kenti olması için çalışacaklarını kaydeden Baydar, Nazilli, Söke ve Kuşadası’nda yeni devlet üniversitesi kurmayı planladıklarını dile getirdi.

Bafa Gölü’nün Ege Denizi’yle birleştirilmesi projesinin kendisine ait olduğunu belirten Baydar, bu konuyu partili arkadaşlarıyla konuştuğunu ve altyapı çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Baydar, bu projenin Panama ve Süveyş Kanalı modelinden esinlenerek yaşama geçirilebileceğini anlattı.

Aydın’la ilgili önemli bir projelerinin de Menderes Deltası’nın genişletilmesi olduğunu bildiren Baydar, “Neden Nazilli’deki bir adam, deniz motoruna binip Menderes Karina’dan Kuşadası’na gidemesin? Bunlar yapılmayacak şeyler değil. Nehrin olduğu yerlerde bu tip şeyleri yapıyorlar. Bunun için biraz hayal etmek lazım” dedi.

Bu gibi çalışmaların iç turizmi artıracağını ifade eden Baydar, “Nazilli’nin altında köprünün kenarında düğün salonu olan yerin bir marina olduğunu düşünün. Oradan adam deniz yoluyla bütün Menderes’i geze geze Kuşadası’na gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

“AYDIN’IN İÇ KISMINI TURİZME AÇMALIYIZ”

Bozdoğan, Çine, Söke, Didim güzergahında alternatif turizm yolu yapılması gerektiğini de aktaran Baydar, “Bozdoğan’dan yarım saatte Didim’e inilebilmeli. Çine’deki insanlar yarım saatte Didim’e inebilmeli. Bu ulaşımları geliştirmemiz lazım. Koçarlı, Bağarası yukarıda da Alamut’tan Bozodoğan’a giden yol düzeltilerek turizm yolu haline getirilmeli. Bu aksları değerlendirerek Aydın’ın iç kısmını da turizme açmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında iktidarın eğitim politikalarını da eleştiren Baydar, şunları kaydetti: “Biz belirli alanlarda uzlaşmayı oturtamadık. Türk siyasetinin temel açmazı bu. Avrupa’da, Japonya’da milli eğitim tartışılmaz, yıllar önce belli uzlaşma sağlanmıştır. Biz bunu oturtamadık. AKP 2002’den beri oturtamadı. Altıncı kez sistem değiştiriyor. 15 yılda 6 kez sistem değişmiş. Neredeyse 2 yılda bir sistem değişiyor. Ben Milli Eğitim Komisyonu üyesiyim. Gelecek yıl öğrencilerin hangi sınavlara gireceklerine emin değilim.” (KIVANÇ UĞUR)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler