Takip Et

SON DAKİKA

Ağustos sıcak geçecek

18 Temmuz 2017, Salı 09:23

     


AK Parti ve CHP’de olağan kongre sürecine girilmesi, Aydın siyasetini de hareketlendirdi. AK Parti’de mevcut başkan Ömer Özmen’in yanı sıra il başkanlığı için Gökhan Ökten, Ahmet Rıza Acar, Rıza Posacı gibi isimler öne çıkıyor. CHP ise, 19 Ağustos’ta başlayacak delege seçimlerine hazırlanıyor. MHP cephesinde de, muhaliflerin kurmayı planladığı yeni partinin toplumda karşılık bulup bulamayacağı tartışılıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti’nin 4 Temmuz’da başlayan olağan kongre takvimiyle birlikte önümüzdeki süreçte il başkanının kim olacağı konusu gündemde sıkça tartışılan konular arasında.

AK Parti Aydın İl Teşkilatı’nın 17 Ocak 2015 tarihinde yapılan 5. Olağan Genel Kurulu’nda il başkanlığı görevine seçilen Ömer Özmen’in, 6. Olağan Genel Kurul’da da yeniden aday olabileceği konuşuluyor.

2001 yılında AK Parti’nin Aydın’da kurucu il başkanlığı görevini üstlenen, 2002-2007 yılları arasında da TBMM’de Aydın Milletvekili olarak görev yapan Ahmet Rıza Acar’ın da muhtemel il başkan adayları arasında ismi geçiyor.

İl başkanlığı için adı geçen bir başka isim ise, 2009-2014 döneminde Umurlu Belediye Başkanlığı görevini yürüten, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Efeler Belediye Başkan aday adayı olan Rıza Posacı. Posacı, halen Efeler Ziraat Odası Başkanı olarak görev yapıyor.

 

ÖZMEN, "AK PARTİ'NİN YENİLENME SÜRECİ"

AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gökhan Ökten de il başkanlığı için adı geçen isimlerden.

İl başkanlığı için kulislerde adı geçen başka bir isim ise, 2014 yerel seçimlerinde Söke Belediye Başkan adayı olan Metin Yavuz. Yavuz, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti’den milletvekili adayı da olmuştu. AK Parti’nin mevcut il yönetiminde görev yapan Kerim Toker de başkanlık için ismi geçen bir diğer isim olarak öne çıkıyor.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, partisinin 6. Olağan Kongre süreciyle ilgili, “AK Parti, bundan önceki 5 kongre döneminde olduğu gibi bu süreçten de güçlenerek, yenilenerek, tazelenerek, 2019 sürecini ve sonrasını göğüsleyecek güçlü teşkilatlarını oluşturarak, birlik ve beraberliğini artırmış şekilde çıkacaktır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

19 Ağustos-12 Kasım tarihleri arasında ilçe kongrelerini tamamlayacak olan AK Parti, 18 Kasım-25 Şubat tarihleri arasında da il kongrelerini gerçekleştirecek. Aydın İl Kongresi de sözü edilen tarihler arasında, AK Parti Genel Merkezi’nin belirleyeceği bir tarihte yapılacak.

 

CHP’DE GÜNDEM, DELEGE SEÇİMLERİ

Ana muhalefet partisi CHP ise, 19 Ağustos’ta başlayacak olan delege seçimlerine hazırlanıyor. Eylül- Ekim aylarında ilçe başkanlarını seçecek CHP, 6 Aralık’a kadar da il kongresini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

2015’in Aralık ayından bu yana CHP İl Başkanlığı görevini sürdüren Bayram İnci, bir sonraki kongrede aday olup olmayacağına ilişkin, “Adaylık şöyle olur: Geçmişte ben adayım demedim bir şey için. Size taban ya da delegasyon der ki, ‘Çık yürü’. Siz de aday olursunuz. O şekilde devam edersiniz, durduk yere ben adayım demek yersiz. Biz daha görevimizin başındayız. O gün geldiğinde kararımızı veririz. Örgütümüz ‘Devam et’ derse devam ederiz” sözleriyle yanıt vermişti.

 

YENİ PARTİ TARTIŞMALARI

MHP’de ise, partiden ihraç edilen Meral Akşener’in kurmayı planladığı partinin il ve ilçe teşkilatlarında da yansımalarının olması bekleniyor. Akşener ve ekibinin, Eylül ayına kadar yeni partinin kuruluş hazırlıklarını tamamlaması beklenirken, bu süreçte partinin adı, kimliği, kurucular kurulunun kimlerden oluşacağına ilişkin konuların netlik kazanacağı tahmin ediliyor.

MHP’li muhalifler, kurulacak yeni partiye MHP’nin yanı sıra diğer partilerden de katılım olmasını bekliyor.

Mevcut MHP yönetimine yakın isimler de, muhaliflerin parti kuramayacağı görüşünde. Genel Merkez’e yakın isimler, yeni parti kurulsa bile toplumda ve parti tabanında etkisinin olmayacağını savunuyor. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler