Takip Et

SON DAKİKA

Yıldız: Bizim derdimiz CHP falan değil, derdimiz Türkiye

17 Kasım 2016, Perşembe 14:51

     


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada turizm sektörünün kötü durumda olduğuna vurgu yaparak, "Bizim derdimiz CHP falan değil, derdimiz Türkiye"dedi.

Yıldız, turizm sektörüne Türkiye’de 150 milyar dolar özel sektörün yatırım yaptığını, dünyada turizm pastasının 1 trilyon dolar olduğunu belirtti.

Türkiye'nin dış döviz açığının 30-35 milyar dolarını turizm sektörünün kapattığına dikkat çeken Yıldız, konuşması sırasında AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ile sık sık sözlü tartışmaya girdi.

''SEFERBERLİK İLAN ETMEMİZ LAZIM''

Didim ve Kuşadası’nda 162 tane satılık otel olduğunu söyleyen Yıldız, önümüzde iki ay içerisinde muhakkak Avrupa’daki tur operatörlerini ya Kuşadası’na ya da Antalya’ya acil çağırıp konuşmaları gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bizim derdimiz CHP falan değil, bizim derdimiz Türkiye. Biz önümüzdeki yılı, 2017’yi nasıl kurtaracağız? Bu insanlara nasıl iş imkanı yaratacağız? Bizim derdimiz bu, yoksa burada muhalefet yapmak değil. Hepimizin derdi Türkiye. Benim bir turizmci olarak, turizm ailesinden gelen bir arkadaşınız olarak gerçekten kan ağlıyor içim, geceleri uyuyamıyorum, düşünüyorum. Binlerce otel kapandığı takdirde 1,5 milyon işsiz kaldığı zaman dış borçlarla bu açığı nasıl kapatacağız? Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili, tarih kokuyor. Yani, yazın biz denize giderken diğer tarafta kayabiliyoruz ama biz ne hikmetse on dört yıldan beri turizmi arkaya atmışız. Özel sektörün turizme 150 milyar dolar yatırımından bahsediyorum. Bizim seferberlik ilan etmemiz lazım. Her gün Avrupa’da konsoloslarla, hatta Dışişleri Bakanlığı'yla çalışmamız gerekiyor. Oradaki, Avrupa’daki temsilcilerimizle beraber iş birliği yapmamız gerekiyor. Bunu yapmadığımız takdirde inanın ki önümüzdeki 2017 kriziyle gerçekten patlama olacak." (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler