Takip Et

/>

SON DAKİKA

Karakaş: “Emekliye verilen 10 bin lira, ‘öl’ demektir”

17 Ocak 2024, Çarşamba 22:26

     


İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, TBMM’de yaptığı konuşmada, açıklanan emekli maaş zammı konusundaki eleştirilerini dile getirdi.

"EMEKLİYE YAŞAM HAKKI TANIMIYORSUNUZ"

Karakaş, “Emekli maaşı açıklandı, en düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu. Emeklilerimiz pahalılık altında ezilirken sizin bu insanlara reva gördüğünüz maaş açlık sınırının bile altında kalmış durumda. Yeni işe başlayan bir memur bile 33 bin lira alıyorken bir emeklinin 10 bin lira alması, bu kadar uçurumun olması mantıklı mı, doğru mu? Verdiğiniz 10 bin lira emeklimize açıkçası "Öl." demektir. Bu maaşla emekliye yaşam hakkı tanımıyorsunuz” diye konuştu.

"EMEKLİ BARDAKLA SIVIYAĞ ALIR HÂLE GELDİ"

Aydın Milletvekili Karakaş, “Yakında bayram geliyor, emeklilerimiz torunlarına bayram harçlığı bile veremez durumda olacaklar. Emeklilerimizi torunlarımızdan kaçacak hâle getirdiniz. Bu insanlar evine ekmek götüremez, zeytini taneyle, sıvıyağı bardakla alır hâle geldi. Artık emeklilerimiz isyan eder durumda. Bakınız, bir emeklimiz ‘Açım aç, gidip Mecliste kendimi mi yakayım?’ diyor. Başka bir emeklimiz ‘Emekliler ekmeğe muhtaç, simide hasret.’ diyor. Başka bir emekli büyüğümüz ‘Emeklinin hâli harap, ikinci işi olmayan emeklinin buzdolabı boş.’ diyor. Bir başka emekli ‘Bardakla sıvı yağı alıyoruz.’ diyor. Başka bir emekli ‘Domatesi taneyle alıyoruz.’ diyor” ifadelerini kullandı.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI"

İYİ Parti Aydın Milletvekili Karakaş, konuşmasının son bölümünde ise şunları kaydetti:

“Şimdi, kök maaşa zam diye bir alicengiz oyunu buldunuz. Dokuz aydır emekliye 1 lira zam yapmıyorsunuz. Dokuz aydır emeklilerimiz 7.500 lirayla nasıl geçiniyor, hiç merak ettiniz mi? Emeklilerimiz dokuz ay önce 7.500 lirayla 38 kilo et alıyorken şimdi 21 kilo alabiliyorlar. Artık emeklilerimiz hiçbir şey alamaz hâle geldiler. Cumhurbaşkanı ise çıkıp milletimizden fedakârlık istiyor, diyor ki: ‘2024 yılı emekliler yılı olacak.’ Ayıptır, günahtır. Siz kendi lüks hayatınızdan fedakârlık edin, milletimizden bunu istemeyiniz. Biz İYİ Parti olarak en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olmasını ve tüm emekli maaşlarında kademeli olarak artış yapılmasını istiyoruz. Ülkemizin bütçesi emekliye zam vermediğinizde değil, israfları son verdiğinizde düzelecektir” (SELİME AYDEMİR)

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler