Takip Et

SON DAKİKA

“Son sözü millet söyleyecek”

17 Ocak 2017, Salı 07:15

     


TBMM’de Anayasa Değişikliği görüşmelerinde ilk tur tamamlanırken AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ile CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP İl Başkanı İnci açıklamasında, AK Parti’nin toplumsal uzlaşıyı sağlamadan yangından mal kaçırır gibi yeni anayasayı MHP ile birlikte topluma dayatmasının yanlış olduğunu söylerken AK Parti İl Başkanı Özmen, CHP’nin yeni anayasayla ilgili TBMM’de devam eden oylamalardaki tavrının kabul edilemez olduğunu ve CHP’nin laiklik ve cumhuriyet kazanımlarının elden gideceği yönünde bilindik argümanlarla muhalefet etmesinin halkta karşılığı olmadığını vurguladı.

“MİLLET REFERANDUMDA ONAY VERMEYECEK”

Konuyla ilgili olarak açıklamasında görüşmelerin henüz tamamlanmadığının altını çizerek ikinci turda TBMM’den geri çekilebileceğini söyleyen CHP’li İnci, “Süreç henüz tamamlanmış değil ancak AKP de bunun farkında. Yangından mal kaçırır gibi yeni anayasa görüşmelerine geçildi. Anayasa, tüm toplumun uzlaşısı demektir. İki partinin bir araya gelerek milletin adına anayasa yapmaları uygun değil. Anayasa bir mutabakatla sağlanır. Ben milletin referandumda onay vermeyeceğini düşünüyorum. CHP olarak halkımıza Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin sakıncalarını anlatmak için çalışmalarımıza başlıyoruz. Saraydan alınıp millete verilen bir egemenliği saraya geri vermek bu milletin kabul edeceği bir iş değil” dedi.

“TÜRKEŞ İLE ERBAKAN DA PARLAMENTER SİSTEMİ SAVUNUYORDU”

AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana 15 yıldır rejimle ilgili sorunu olduğunu söyleyen İnci, “Dün AK Parti Bursa milletvekili de ağzından kaçırdı. İlk dört madde gerekirse değiştirilir dedi. Bunlar geldi geleli cumhuriyet rejimiyle sorunları var. İnanç üzerinden ve farklı noktalarda ayrıştırmalar söz konusu. Herkesi kucaklayan, bizi millet yapan uzlaşma metnidir anayasa. Neticede son sözü millet söyleyecek ancak bunu milletimiz de kabul etmeyecektir. Demokrasinin tüm nimetlerinden faydalanıp hilafet özlemi çeken ve bu noktada her yolu mubah gören bir anlayış var. Atatürk cumhuriyeti ve niteliklerini sonuna kadar savunacağız. Şu da var ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hoca Erbakan ile MHP’nin Kurucu Lideri Alparslan Türkeş de her zaman parlamenter sistemden yana olmuşlardır ve başkanlığa karşı çıkmışlardır. Türkeş’i lider olarak gören milliyetçi arkadaşların da cumhuriyet, demokrasi ve parlamenter sisteme sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

“CHP’LİLER 14. MADDEYE KADAR DÜŞÜNMEDEN OY KULLANMIŞLAR"

Anayasa Değişikliği görüşmeleri çerçevesinde oylamaya sunulan maddelerin TBMM’den hızla geçtiğini ve ikinci turda sürecin referanduma taşınacağına kesin gözüyle baktıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Özmen, “Son olarak TBMM’de tümünün oylamasına geçilecek. Şu da var ki, CHP’nin meclisteki tavrı hiç doğru değil. Gerek kürsü işgal girişimi gerekse son olarak kabinde düşünerek oy vermeleri dikkate şayan. Demek ki 14. Madde’ye kadar düşünmeden oy vermişler. Böylelikle düşünmeden oy verdiklerini de kabul etmiş oluyorlar. Neticede MHP ile AK Parti’nin oylarıyla maddeler kabul ediliyor. Meclisten referanduma gidilmesi için çoğunluğun sağlanmasının ardından propaganda süreci başlayacak” dedi.

“CHP MİLLETE GÜVENMİYOR”

Nisanın ilk haftalarında referanduma gidileceğini söyleyen Özmen, “Süreç dahilinde CHP’nin politikasını doğru bulmamakla birlikte madem ki hayır oyu vereceklerse gereken argümanı da halkımızla paylaşsınlar. Yıllardır korku üzerine yaptıkları siyasetle oy devşirmeye çalışmaları çok yanlış. Yine her zamanki gibi, ‘Cumhuriyet ve laiklik elden gidiyor’ şeklindeki klasik argümanlara sığınıyorlar. Klasik CHP siyaseti bu ama şu da var ki CHP millete güvenmiyor. Güvenselerdi çıkarlardı millete bunu anlatırlardı. Meclis’i bloke ederek bildiklerini yapıyorlar. Ben milletimizin gereken desteği sandıkta vereceğine tüm kalbimle inanıyorum. İnşallah önümüzdeki süreç vatanımıza ve milletimize hayırlı olur” cümleleriyle açıklamasını noktaladı.

18 Ocak tarihinden itibaren Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılacak. Edinilen bilgilere göre Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmelerinin 3 gün süreceği öngörülürken daha sonra 7 Şubat'a kadar çalışmalara 10 gün ara verilmesi bekleniyor. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler