Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın’ın sorunlarını ortak akılla çözelim”

16 Eylül 2019, Pazartesi 14:32

     


AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın’ın sorunlarının ortak akılla çözülmesi için Vali’nin başkanlığında tüm milletvekilleri, büyükşehir belediye başkanı, rektör ve oda başkanlarının katılımıyla bir toplantı yapılmasını teklif etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ı makamında ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, burada önemli açıklamalarda bulundu. Adnan Menderes’in memleketi Koçarlı’da kanalizasyon olmamasının büyük bir ayıp olduğunu ve Koçarlı’ya yakışmadığını söyleyen Savaş, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’na bu ayıbı gidermeleri için çağrıda bulunuyorum. Destek isterlerse katkıda da bulunuruz. Şayet yapamıyorlarsa biz devletin yetkili mercileriyle bu sorunu çözeriz” dedi.

“KANALİZASYONU OLMAYAN TEK İLÇE”

Aydın’ın 17 ilçesi arasında kanalizasyonu olmayan tek ilçenin Koçarlı olduğunu ifade eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “En önemli sorunumuz kanalizasyon. Fosseptikleri vidanjörle çekiyoruz. Arıtmamız da yok. Büyükşehir ve ASKİ bu sorunu çözmezse, Ankara’da çare arayacağız. Desteklerinizi bekliyoruz. Cihanoğlu Külliyesi ile ilgili güzel çalışmalarımız var. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden destek alıyoruz. Kültür Müdürlüğümüz de kamulaştırma için çalışma yapacak. Halı saha ilgili destekleriniz için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ÖNCELİKLİ MERCİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ”

Başkan Kaplan’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve sıkça bir araya gelerek Koçarlı’nın sorunlarının çözümü için görüştüklerini belirten Milletvekili Savaş, “Nedim Başkan, Koçarlı’da ak belediyeciliğin örneklerini sunacak. İlçesine hizmet için heyecanla çalışıyor. Kanalizasyon sorununun çözümü için öncelikli merci Aydın Büyükşehir Belediyesi’dir, ASKİ’dir. Adnan Menderes’in memleketine yakışmıyor. Koçarlı’da kanalizasyon olmaması, fosseptiklerin vidanjörle çekilmesi ayıptır. Ben sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’na bu ayıbı gidermeleri için çağrıda bulunuyorum. İki başkanımız oturup konuşmalı ve belli bir planlama ile bu sorunu çözmeli. Büyükşehir’in bu sorunun çözümü için bir çabası olmazsa, biz gereken desteği veririz. Koçarlı’nın kanalizasyon ve arıtma tesisi ihtiyacının giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüşürüz. Halı saha, hükümet binası, belediye hizmet binası gibi projeler takibimizde. Çakırbeyli Yaşlı Yaşam Köyü projesi için de başkanımızla istişare halindeyiz” dedi.

“BAŞKA AYDIN YOK”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ilin sorunlarının çözümü için talepte bulunması halinde kendisine her türlü desteği vereceğini de söyleyen Savaş, “Fakat başkanımızın bugüne kadar bizden herhangi bir talebi olmadı. Neticede biz bu ilin milletvekiliyiz. Parti ayrımı yapmıyoruz. Bize oy versin vermesin tüm Aydınlılara hizmet etmek görevimiz. Aydın’da bizim partiden olmayan belediye başkanlarımız Ankara’ya geldiklerinde biz onların sorunlarının çözümü için de çalışıyoruz, görüşmeler yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız destek isterse de yardımcı oluruz. Aydın hepimizin. Başka Aydın yok. Hizmetin partisi, ideolojisi olmaz. Bu şehrin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

“AYDIN’IN SORUNLARINI MASAYA YATIRALIM”

Sadece Koçarlı’nın değil Aydın’ın tüm sorunlarının çözümü için ortak akılla çalışma yapılması gerektiğine işaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Ben teklifte bulunuyorum, Vali’nin koordinasyonunda Aydın’ın 8 milletvekili, büyükşehir belediye başkanı, rektör, oda başkanları bir toplantı yapalım. Aydın’ın sorunlarını masaya yatıralım. Ortak akılla, öncelik sırasına göre bunların çözümü için hep birlikte çalışalım. Aydın’da üretimi, ihracatı nasıl artırabiliriz, çiftimizin, üreticilerimizin sorunlarını nasıl çözebiliriz, esnafımızın dertleri nelerdir, bunları konuşalım. Herkes ayrı ayrı konuşmasın. Bir tek Aydın var, bizim de ortak gayemiz Aydın’a hizmet etmek. Organize Sera Bölgesi çalışmamız var, jeotermalin tarımla buluşturulması için çırpınıyoruz, serbest bölge için çırpınıyoruz. Hep birlikte oturalım, ortak akılla, beyin fırtınası yaparak bunları konuşalım” dedi.

“MENDERES’İN HAYKIRIŞI BİZE HEP IŞIK TUTACAK”

Demokrasi şehidi Adnan Menderes ve iki arkadaşını idam edilişlerinin 58. yılında saygıyla ve rahmetle andıklarını da ifade eden Savaş, “Millet iradesine karşı durulamaz. Bu acı olayın kalbimizde açtığı yara hiçbir zaman kapanmayacak. Merhum Menderes’in ‘Yeter söz milletindir’ sözü, bize hep ışık tutacak. Bunun örneğini milletimiz 15 Temmuz’da bir kez daha ortaya koymuştur. Bizi kimse demokrasimizden geri döndüremez, millet iradesini kimse yok sayamaz. Bu yöndeki teşebbüsler sonuçsuz kalır. O nedenle 17 Eylül’ler bizim için çok önemlidir. Merhum Adnan Menderes’in hatırasının yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması için Çine Çayı kenarındaki müze çalışmamız da devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

AK Parti’de yaşanan istifalarla ilgili soruya, “Herkesin kişisel tercihidir. Bize yorum yapmak düşmez” şeklinde yanıtlayan Mustafa Savaş, daha sonra Koçarlı Belediyesi’nce düzenlenen aşure hayrına da katıldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler