Takip Et

SON DAKİKA

CHP Aydın İl Örgütü ayağa kalktı

16 Ocak 2017, Pazartesi 18:15

     


Anayasada yapılacak değişiklikleri protesto etmek amacı ile CHP tarafında tüm Türkiye’de düzenlenen eyleme CHP Aydın Teşkilatı da destek verdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce öncülüğünde başlatılan ve ülke genelinde yapılan ayağa kalkma eylemine CHP Aydın Teşkilatı da destek verdi. Saat 16.00’da düzenlenen eyleme CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün ve çok sayıda partili katıldı. Ayağa kalkma eyleminin 3 gün devam edeceği belirtildi.

“ANAYASA DEĞİL REJİM DEĞİŞİKLİĞİDİR”

Eylem’de konuşan CHP İl Başkanı Bayram İnci, anayasada yapılan değişikliklerin rejim değişikliği olduğunu aktardı. Yapılan eylemle farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden İnci, yapılan değişikliklere kendilerinin destek vermediğini ve anayasanın kendi kararları göz önüne alınmadan değiştirilmek istendiğini belirtti. İnci konuşmasında “Bu, toplumda farkındalık yaratmak için yapılan bir eylem. Mecliste iki partinin dayatmasıyla anayasa değişikliği adı altında bir oylama yapılıyor. Anayasa, milletin mutabakat belgesidir. Sadece iki partinin yapabileceği, diğer partilerin dışarıda bırakılabileceği bir yasa değildir. Bu bir anayasa değişikliği değil, rejim değişikliğidir. Çünkü kuvvetler ayrılığı tek elde birleştirilerek kuvvetler birliğine dönüştürülüyor. Cumhurbaşkanının meclisi feshetme yetkisi var. Diğer taraftan Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 13’ünü kendisi atıyor. 2 tanesini kendisinin belirlediği milletvekillerinden oluşan meclis atıyor. HSYK’da 13 üyenin 6’sını cumhurbaşkanı atıyor. 7’sini yine kendisinin belirlediği meclis kararıyla ataması yapılıyor. Şeklen cumhurbaşkanı yargılanabilir gibi görünse de bu mümkün değil. Bu tamamen tek adam yönetimidir. Totaliler bir rejimdir. Biz buna sonuna kadar direneceğiz. CHP bu ülkede egemenliği saraydan alıp millete vermiştir. Şimdi de AKP’nin yapmak istediği, egemenliği milletten alıp saraya vermektir. Biz kesinlikle bunun karşısında duracağız. Kişilerle ilgili değil, biz kişi egemenliğine dayalı sistemi reddediyoruz. Milletin egemenliğini savunuyoruz" ifadelerini kullandı. (DERYA EVREN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler