Takip Et

SON DAKİKA

"CHP Aydın il örgütü çürümüş durumda"

14 Mayıs 2021, Cuma 19:34

     


Aydın'ın deneyimli gazetecilerinden Atilla Dağıstanlı, 'Baş Başa' programında CHP Aydın yönetimindeki skandallara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Söke'deki skandallara sessiz kalan CHP'li siyasetçilere de eleştirilerde bulunan Dağıstanlı, CHP Aydın İl örgütünün çürüdüğünü ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaşanan bu süreçten ciddi şekilde zarar gördüğünü belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Deneyimli Gazeteci Atilla Dağıstanlı, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın'la Baş Başa'nın konuğu oldu. Özlem Çerçioğlu'nun Aydın'da egemenliğini korumaya çalıştığını ifade eden Dağıstanlı, "Aydın'da CHP örgütlenmiyor, Aydın'da Özlem Çerçioğlu örgütleniyor. Son olaylarla birlikte yaşadıklarımız gösteriyor ki, Özlem Çerçioğlu'nun kurduğu şirketler, sosyal belediyecilik adına kurduğu bütün birimler kendi çıkarı, egemenliği ve saltanatını korumak için. İnsanların geleceğine, ekonomik yapısına, ekonomik özgürlüğüne ipotek koymuş durumda" diye konuştu.

"CHP AYDIN İL ÖRGÜTÜ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA"

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Örgütünün CHP'yi çöplüğe çevirdiğini belirten Dağıstanlı, "Cumhuriyet Halk Partisi Aydın il örgütü çürümüş durumda, kopmuş durumda. Cumhuriyet Halk Partisi Aydın il genelinde, hiç böyle rezil ve aşağılık insanların kendi özel hayatlarıyla berbat ettikleri bir süreç yaşamadı. Şuanda çöplüğe çevirdiler bu partiyi. Seks skandalları, evli erkeklerin bekar hanımlarla muhabbetleri yetmiyormuş gibi birde şimdi uyuşturucu, eroin, kokain, esrar keşler, alemler, şırınga partileri bilmem neler geldi. Söke'de Mesut Atakan diye bir ilçe başkanı vardı. Bu arkadaş Tuğba hanımla gönül ilişkisine girdi dediler, bir skandal oldu. Aynı hanım Fatih Akkentli'yi dövdürttü dediler, bir skandal oldu. Büyükşehir Belediyesine çağrıldı Tuğba, istifa ettirilerek gönderildi. Kendisi partinin disiplin kurulundaydı. Ali Çankır, basiretsiz bir insan talimatlarla hareket ediyor. Örgütçülük bu değildir, CHP böyle bir olayı hak etmiyor. Mesut Atakan, Tuğba'dan sonra Fatih Akkentli'nin Tuğba'yla gönül ilişkisi olduğu ayyuka çıktı. Ben özel hayatlarına karışmam ama partimi ilgilendiriyorsa burunlarından getiririm. Kim olursa olsun üstüne üstüne giderim. Şuanda benim partim çöplük durumuna getiriliyor. Ne zamandan beri, 2009 yılından beri. Yani Özlem Hanım, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra birtakım şeyler yozlaşmaya başladı. Özlem Hanım seçildiği gün kendisine gitmiştim, hem yazılı hem de sözlü söylemiştim, Siz yanlış yaparsanız, biz sizin yanlışlarınızı önce sizinle baş başa dikkate almazsanız kamuoyu önünde hesaplaşırız, sizin gelişiniz CHP için Aydın'da bir devrimdir çünkü kadınsınız. Muhterem Ağababaoğlu'ndan 33 yıl sonra geldiniz. Bu bir devrimdir, kadın olduğunuz için. Yanlış yaparsanız bir daha rüyasında bile göremez CHP Aydın'ı, demiştim. Özlem Hanımı uyarmak için eşi Ercan Beyle gidip görüştüm. ' Benim karımın özgüveni çok yüksektir' dedi. Özgüven değil o, ego şişmesidir dedim. Özgüveni yüksek olan insan daha mütevazı olur dedim. Daha halktan yana olur, gösteriş içerisinde olmaz dedim" diye konuştu.

"SEN ÖNCE ALTI OKUN HESABINI VER"

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır'a yönelik eleştirilerde bulunan Dağıstanlı," Ali Çankır, dirayetli, gerçek bir CHP'li ve gerçek bir il başkanı olsaydı bütün bunların soruşturmasını,araştırmasını yapardı. Sen nasıl il başkanısın? Senin partinin ilçe şubesinde seks skandalları, eroin skandalları oluyor, sen almışsın eline İstanbul Sözleşmesi'ni, İstanbul Sözleşmesi'ni kadınlara bırak. Sen önce temsil ettiğin 6 okun hesabını ver" dedi.

"ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, ÖRGÜTE HAKİM OLAMIYOR ARTIK"

CHP'nin Söke ilçe örgütündeki skandallarına ilişkin konuşan Dağıstanlı, Özlem Çerçioğlu'nun artık örgüte hakim olamadığını belirterek şu ifadeleri kullandı,"Ben gazeteciyim, onlar bizden korktukları için söylediğimiz doğrularla yüzleşmeye yürekleri yetmediği için kendilerini kandırıyorlar. Delikanlılarsa, yiğitlerse ve bu işte dolularsa buyursunlar gelsinler. Hepsi birden gelsin, onlar istedikleri soruyu sorsunlar. Söke'deki seks skandallarının, uyuşturucu alemlerinin neresi yalan, hangisi yalan ? Özlem Hanımda artık örgüte egemen olamıyor. Besledikleri canlandılar, kanlandılar, büyüdüler ve onu yemeye başladılar. Her başlangıç kendi sonunun da başlangıcıdır. Özlem Hanım, kendine göre bir Cumhuriyet kurmuş, kendine göre bir Aydın kurmuş. Ben bunu iddia etmiyorum ispat ederim diyorum. Yeter ki hanım efendi buyursun gelsin buraya. Yine söylüyorum Özlem Hanım CHP'li değil" diye konuştu.

"SİZ NASIL CHP'LİSİNİZ, PARTİNİN REZİLLİĞİNİ GÖRMÜYOR MUSUNUZ ?"

Aydın'da olup bitenlere sessiz kalan CHP'li siyasetçilere de seslenen Dağıstanlı," Bir kaç dönem CHP'nin Söke'den milletvekili olan Mehmet Semerci, kendisini de yakından tanırım. Şimdi milletvekilliği ile ilgisi yok. Bir milletvekili olarak Söke'de olanı biteni görmüyor mu ? Siz ne yapıyorsunuz demiyor mu? Söke CHP'den milletvekili oldun, Ankara'ya gittin geldin, aldın paraları ve itibarları şimdi köşene çekildin istirahat ediyorsun, bitti mi senin CHP'liliğin. Sadece Mehmet Semerci değil, mesela Barkan Kalınomuz, Muharrem İnce hareketini destekledi diye, evirip çevirip Barkan'ı gönderdiler. Ben buradan Barkan'a, Bayram İnci'ye geçmiş dönemde il başkanlığı yapmış Özgen Karaca'ya, Mesut Özakcan'a, Fatih Atay'a sesleniyorum, siz CHP'li değil misiniz, bu partinin rezilliğini görmüyor musunuz ? Bu partiye yapılan hakaretleri, bu partiye yapılan şerefsizlikleri görmüyor musunuz, siz nereden seçildiniz, kim tanıyordu da sizi milletvekili yaptı. Siz CHP'nin altı oku sayesinde oldunuz. Fatih Başkan, Aydınspor 1923'te başkanlık yaptığını da biliyorum. Senin bütün derdin belediye başkanı mı olmaktı. Sen görmüyor musun bu partinin Aydın'da başına gelenleri, niye müdahale etmiyorsun. Mesut Özakcan, siyaset böyle kene gibi bir şey mi ? 50 yıl il başkanlığı yaptın, milletvekilliği yaptın bu parti sayesinde ondan sonra seçilemeyeceğini anlayınca Özlem Hanım ile ters düşünce gidip tabelası bile olmayan bir partiden adaylığını koydun. Zaten orada partiye ihanet ettin. Gel bari şimdi duruma el koy. Şuan ki milletvekillerinden başlayarak Cumhuriyet Halk Partisi örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapmış Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Hüseyin Yıldız ve yine Fatih Atay, Mesut Özakcan, Osman Aydın siz nasıl milletvekilisiniz ? Metin Lütfü Baydar, ne dedi Metin Bey mücadeleme partimde devam edeceğim, dedi. Bu mu Metin Lütfü Baydar'ın mücadele yöntemi. Ben ona çok güveniyordum düş kırıklığına uğrattı beni. Senin partinde seks partileri var, uyuşturucu partileri var ama sen hala başka taraftasın. Niye, bu böyle olmuyor diyemiyorsunuz. Diyemiyorsanız da bir beklentiniz vardır, beklentiniz içinde CHP'yi kurban ediyorsunuz" diye konuştu.

"AYDIN'DA CHP DEĞİL, ÖZLEM ÇERÇİOĞLU ÖRGÜTLENİYOR"

Aydın'da Özlem Çerçioğlu örgütleniyor diyen Dağıstanlı," Aydın'da CHP örgütlenmiyor, Aydın'da Özlem Çerçioğlu örgütleniyor. 2009 ve 2010 yılından sonra. Son olaylarla birlikte yaşadıklarımız gösteriyor ki, Özlem Çerçioğlu'nun kurduğu şirketler, sosyal belediyecilik adına kurduğu bütün birimler kendi çıkarı, egemenliği ve saltanatını korumak için. İnsanların geleceğine, ekonomik yapısına, ekonomik özgürlüğüne ipotek koymuş durumda" ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler