Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Aydın ancak MHP’li bir adayla kazanılır”

12 Temmuz 2018, Perşembe 23:23

     


Yerel seçimde AK Parti ile MHP ittifakının devam etmesi gerektiğini savunan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Konuşulduğu gibi Aydın sol değil sağdır. Yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediyesinin kazanılması isteniyorsa MHP’li bir aday gösterilmelidir. Aydın ancak MHP’li bir adayla kazanılır” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

tvDEN’de yayınlanan Baş Başa programında Gazeteci Emin Aydın’ın sorularını yanıtlayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aydın gündeminde yer alan “Bedava Su” polemiğine, 24 Haziran seçimlerine ve yerel seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Alıcık, konuşmasına görevi ne zaman bırakacağını açıklayarak başladı. “ 2 dönemdir Belediye Başkanlığı görevimde 2 dönem bitiyor. 10’uncu yılın içerisindeyiz. Partimiz ve genel merkezimiz uygun görürse ben belediye başkanlığına devam etmek isterim ama siyasette yaşlanınca bırakmak lazım. Bir dönem daha Belediye Başkanlığı yaparsam ondan sonra güçlüyken zirvedeyken görevi gençlere bırakacağım” dedi.

AYDIN’IN GÜNEMİ “SU” OLMAMALI

Alıcık “Bedava Su” polemiği ile ilgili, “Aydın’ın gündemi bu olmamalı” diyerek, belediyelerin su parası almama gibi bir lüksünün olmadığını söyledi. Alıcık, “Su parası almama gibi bir lüksümüz yok. Su parasını indirebilirsiniz ancak almamak gibi bir durum söz konusu değil. Faturalarda katı atık bedelini çok yüksek olduğu söyleniyor. Her İlçe Belediyesi su fiyatını kendisi belirliyor. Ben de diyorum suyun ucuzlaması gerekir. Ama hiç almayalım noktasında değilim. Kendi ilçem ile ilgili örnek vereyim. 2009-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı yaptım zaman su bizdeydi. Biz suyun tonu 1,035 kuruştan bıraktık.  O dönemde katı atık parasını da alıyordum. KDV ile birlikte 9 lira gibi bir rakam. Hem hizmet gelsin istiyorsunuz hem de almayacaksınız, olmaz. Eğer su pahalı ise meclise önerge verilir konuşulur. Nasıl zaman yapıyorsak indirim de yapılır. Bence Türkiye’nin gündemi bu olmamalı, Aydın’ın gündemi de bu olmamalı. Aydın çekişmeler çinde olmamalı.  Aydın'ın niye bir havaalanı yok, niye bir çevre yolu devam etmiyor diye bakalım, trafik sorununa bakalım. Yeni bir üniversite niye kurulmuyor diye bakalım  ” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR MHP’Lİ BİR ADAYLA KAZANILIR”

24 Haziran seçimlerini de değerlendiren Haluk Alıcık, seçimlerde en çok üzüldükleri noktanın MHP’den Milletvekili çıkartılamaması olduğunu belirterek, “Aydın bir Milletvekiliyle temsil edilmeliydi” dedi. Yerel seçimde AK Parti ile MHP’nin ittifakının devam etmesi gerektiğini savunan Alıcık, Büyükşehir Belediyesinin ancak MHP’li bir adayla kazanılabileceğini vurgulayarak, “ Cumhur İttifakı yerel seçimde de devam etmelidir. Yerel seçimde Aydın Büyükşehir Belediyesinin kazanılması isteniyorsa MHP’li bir aday gösterilmelidir. Aydın ancak MHP’li bir adayla kazanılır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin toplumun bütün kesimlerinden oy alabilecek bir potansiyeli var” dedi.

“GÖREVDEN KAÇINMAM”

Emİn Aydın'ın MHP’den Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına talip misiniz? sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

“Ben bugün böyle bir göreve talip değilim. Germencik Belediye Başkanımız Ümmet Akın Büyükşehir'e Adaylığını zaten açıkladı. Çalışmalarını da zaten yürütüyor. Ama şunu da söyleyeyim görevden kaçınmama noktasındayım. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız sen şuraya aday olacaksın derse veya Siyasetten yoruldun artık derse görevden kaçınmam.” (AYŞE YILMAZ)
Alıcık, görevi ne zaman bırakacağını açıkladı

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler