Takip Et

SON DAKİKA

Savaş’tan iş dünyasına teşvik müjdesi

12 Şubat 2018, Pazartesi 21:59

     


AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, TBMM'ye sevk edilen istihdam, yatırım ve üretim teşviklerinden konut hesabına, hurda indiriminden çeyiz desteğine kadar pek çok konuda düzenleme getiren Torba Yasa hakkında bilgi verdi.

 

AK Parti Aydın Milletvekili Savaş, söz konusu yasa tasarısı ile aynı zamanda vergi yükünün sabitlenerek asgari ücretin kalıcı olarak yıl içinde azalmasının önleneceğini ve asgari ücret üzerindeki vergi yükünün, gelir vergisi tarifesinin ilk diliminde sabit tutulmasıyla asgari ücretin yıl boyunca vergi dilimi artışından etkilenmemesinin sağlanacağını söyledi.

 

“31 ARALIK 2019’A KDV İSTİSNASI GETİRİLECEK”

 

Yasa Tasarı hakkında bilgilendirmede bulunan AK Parti’li Savaş, yeni düzenleme kapsamında yatırım, üretim, ihracat, Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerinin teşvik edileceğini belirterek, "Sanayi sicil belgesine sahip işletmelerin yatırım teşvik belgesi aranmadan imalat sanayiinde kullandıkları yeni makine ve teçhizat alımlarına, 31 Aralık 2019'a kadar KDV istisnası getiriliyor. Yine Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerinde bulunanlara, teknoparklarda, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde ve üniversitelerin araştırma laboratuvarlarında kullandıkları yeni makine ve teçhizat alımlarına da 31 Aralık 2019'a kadar KDV istisnası sağlanıyor. Yatırım teşvik belgeli olsun veya olmasın imalat sanayiinde veya Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerinde kullanılan ve 31 Aralık 2019'a kadar alınan yeni makine ve teçhizat, mevcut yıpranma payı sürelerinin yarısı kadarlık daha kısa bir sürede amortismana tabi tutularak gider yazılabilecek" diye konuştu. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler