Takip Et

SON DAKİKA

“Çine, emekli ve ihtiyarlar kenti haline gelecek”

7 Haziran 2017, Çarşamba 17:44

     


Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) Çine Belediyesi’ni kazanmasında büyük payı bulunan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Tahir Yaman, bir süreliğine vekaleten Çine Belediyesi'ni yönetti. Çine Belediye Başkan Vekili Tahir Yaman, “Çine emekli ve ihtiyarlar kenti haline gelecek” dedi.

Aydın siyaseti içerisinde 30 yıldır bir fiil yer alan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çine Belediyesi’ni kazanması ve korumasında büyük payı bulunan CHP Çine eski ilçe başkanı, milletvekili adayı ve şu an Büyükşehir Belediye Meclisi ve Çine Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Tahir Yaman, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in Ankara’daki işi dolayısıyla 5 günlüğüne başkanlık görevini vekaleten üstlendi. Çine Belediye Başkan Vekili Tahir Yaman, ilçenin durumuyla ilgili yapmış olduğu konuşmasında kaygılarını ve sorunların giderilmesi konusundaki fikirlerini paylaştı. Başkan Vekili Yaman, Çine’nin her geçen gün ekonomik ve nüfus bakımından kan kaybettiğini ve bunun tersine dönmesi ve ilçenin yeniden canlanması için birlik ve beraberliğin sağlanmasının şart olduğunu ifade etti.

İKTİDARIN TARIM POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

Çine Belediye Başkan Vekili Tahir Yaman, “30 senedir iyisi ve kötüsüyle il ve ilçe siyaseti içerisinde yer aldım. Hedeflerimizin bir kısmını gerçekleştirdik, bir kısmını ise gerçekleştiremedik. Aydın’a ve Çine’ye hizmet etmek için elimizden geldiğince çaba sarf ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Bu süre zarfında, çok dost da kazandık düşmanda. Çine 18 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi düşüncesiyle yönetiliyor. Ben ilçemize bir şeyler kazandırdığımıza inanıyorum. Çine’nin sorunları çok büyük. Her geçen gün göç veren bir yer. İşsizlik hat safhada. Şehrimize toplumsal olarak baktığımızda insanların gelir düzeyi her geçen yıl daha da aşağı düşüyor. Böyle bir grafik var karşımızda. Bunun ise birçok nedeni var. İktidarın tarım politikasını bir türlü geliştirememesi, zeytin ve hayvancılıkta yapılan iki adım ileri bir adım geri politikaları ile ilçe ekonomisi de iyileşmiyor. Bir bakıyorsun iyi, bir bakıyorsun kötü. Sürekli gerileyen bir tarım ilçesi olduk” dedi.

BAŞKAN VEKİLİ YAMAN, GENÇLERDEN TOPLUMU KURTARAN KAPTAN SİYASETİ GÜTMELERİNİ İSTEDİ

Başkan Vekili Yaman, ilçenin kalkınmasında birilk ve beraberliğin önemine değinirken, gençlere de bu konuda büyük işler düştüğünü belirtirken, sözlerini şöyle tamamladı: Genç beyinler, genç nesil Çine’den kaçıyor. Gün gelecek, Çine emekli ve ihtiyarlar kenti haline gelecek. Bunun olmaması için hep birlikte bir bütün olarak gayret göstermeliyiz. İlçedeki her kurum, her siyasi hareket bu amaç doğrultusunda birlik olmalı. Genç nesillerimiz kendini kurtaran kaptan değil, toplumu kurtaran kaptan siyaseti gütmesi gerekiyor. Toplumun önüne geçip güzel şeyler yapılması lazım. Yeni nesilde maalesef bunu göremiyorum. Gençler toplumu gözeten çalışmalar içinde pek olmak istemiyorlar. Böyle devam ederse ilerleyemeyiz, daha geriye gideriz. Birlik ve bütünlüğünü sağlamış yerleşim yerleri kalkınıyor, gelişiyor ve büyüyor. Onlardan ders almalıyız. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler