Takip Et

SON DAKİKA

Atatürk Devlet Hastanesi konteynır hastaneye dönüşüyor

25 Ocak 2021, Pazartesi 17:07

     


İzmir’de 30 Ekim günü meydana gelen 6.9 şiddetindeki deprem sonrası hasar oluşan Atatürk Devlet Hastanesi’ne ait 6 katlı poliklinik, fizik tedavi ve idari hizmetlerin bulunduğu binanın tahliyesinin ardından, yıkımına başlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Hastanenin bu binasında 600 kişi ile günlük yaklaşık 7 bin kişiye hizmet verildiği belirtilirken, yıkılan bu bina yerine, konteynır hastaneye dönüştürüleceği belirtildi. Yapımı başlayan Şehir Hastanesi’nin hizmet verecek olmasından dolayı, Atatürk Devlet Hastanesi’ne ait 6 katlı poliklinik yerine konteynır hastane projesinin hazırlandığı ve yapımı için Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 975 bin liraya ihale edildiği öğrenildi.

“ÇALIŞMANIN UYGULANMASINA BAŞLANILMIŞTIR”

Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, “30 Ekim 2020 günü meydana gelen 6.9 şiddetindeki deprem neticesinde Efeler İlçesinde hizmet veren Atatürk Devlet Hastanesi poliklinik, fizik tedavi ve idari hizmetlerin bulunduğu ek hizmet binasının, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce yapılan incelemelerinde, vatandaşlarımız ile birlikte çalışanlarımızın güvenliği açısından hizmet vermesinin uygun görülmeyerek derhal tahliye edilmesi gerektiği yönündeki raporuna istinaden söz konusu hizmet binası tahliye edilmiştir. Yapılan tahliye işlemi neticesinde, hizmetlerin hiç birinin aksamasına meydan verilmeden kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması ve ayrıca İlimizde hızla yapımı devam eden Şehir Hastanesi de göz önünde bulundurularak, konteyner şeklinde ek hizmet alanının oluşturulması, oluşturulan bu alanda sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımıza yakışır bir şekilde sunulması amacıyla Valiliğimiz ve Bakanlığımız görüşleri doğrultusunda kararlaştırılmış ve uygulanmasına başlanılmıştır” açıklamasını yaptı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler