Takip Et

SON DAKİKA

“Kanserden korkmayın”

23 Temmuz 2015, Perşembe 11:11

     


Çine Kaymakam Vekili Durdu Yusuf Arık, ‘’ Kanserden korkmayın ve taramalarınızı zamanında yaptırın” dedi.

Durdu Yusuf Arık, Mobil KETEM Projesi tanıtım toplantısında, başından geçen bir olay ile destekleyerek kanserde erken teşhise dikkati çekti.

Memleketinde olduğu yıllarda hastaneye gideceği bir gün babasının annesini de genel cerraha götürmesini istediğini anlatan Çine Kaymakam Vekili Arık, şunları söyledi:

“Annem üç ay önce göğsünde bir değişiklik fark etmiş ama doktora gitmeye korkmuş. Genel cerrah annemin göğsünde katı bir cisim olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söyledi. İlk önce Devlet Hastanesi'nde amaliyat oldu. Annem korkusuz ameliyata girdi. Benim için annemi ameliyat masasında görmek çok zordu. Nitekim sonuç pozitif çıktı yani katı cisim kanser hücresiydi.

“ALLAH KİMSEYİ HASTANELERE DÜŞÜRMESİN”

Kanser sağlık açısından zor olduğu gibi aileleri ekonomik anlamda da zor durumda bırakan bir hastalık. Allah kimseyi hastanelere düşürmesin. Annemin üniversitede ameliyat olması için 2 bin 500 TL, özel hastanede ameliyat olması için 7 bin 500 TL, ücret verilmesi gerekiyordu. Babam devlet memuru, ben devlet memuru, biz yatırdık parayı. Annemi ameliyat eden hoca annemle aynı odada yatan hastanın ameliyatına girmedi. Neden, çünkü parayı yatırmamış onun ameliyatına asistanlar ve doktorlar girdi.

Annemin ameliyatta göğsü ve koltuk altı lenfleri alındı. Annemin şuan bir kolu çalışmıyor. Allah’a şükrediyoruz ki annem hayatta. Kanser sözcüğü ölüm sözcüğü gibi herkesi ürkütüyor. Kimse kendine yakıştıramaz. Ancak başına geldiği zaman anlıyorsun. Bunun için erken teşhis çok önemli. Kanserden korkmayın ve taramalarınızı zamanında yaptırın.”

(OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler