Takip Et

SON DAKİKA

Yağmur gibi mucize

15 Temmuz 2017, Cumartesi 10:40

     


Nazilli Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesinde 3 yıldır diyalize bağlanarak yaşama tutunmaya çalışan 8 yaşındaki Yağmur Eren’in en büyük dileği, Van’dan gelen donörle gerçek oldu. Denge Gazetesi ve tvDEN'de yayınlanan haberin ardından bir mucize gerçekleşti. Sağlığına kavuşup yaşıtları gibi koşup oynamayı hayal eden Yağmur’a, Van’da beyin ölümü gerçekleşen bir bebeğin iki böbreği birden nakledildi. Yağmur Ege üniversitesinde yapılan nakil ile diyalizden kurtuldu. Sağlık durumunun çok iyi olduğu öğrenildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bozdoğan’ın Seki Mahallesi’nde yaşayan Mehmet-Feride Eren çiftinin 3 çocuğundan en küçükleri olan Yağmur Eren’e, 3 yaşında böbrek yetmezliği tanısı kondu. İlk iki yıl ilaçla tedavi uygulanan Yağmur, 5 yaşında diyalizle tanıştı. Nazilli Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi’nde 3 yıldır haftanın 3 günü diyalize bağlanarak yaşama tutunan Yağmur'un hikayesi Denge Gazetesi ve tvDEN ekranlarına taşındı. Haberin yayınlanmasının üzerinden 12 saat geçmeden müjdeli haber Van’dan geldi. Van’da beyin ölümü gerçekleşen bir bebeğin iki böbreği birden diyaliz hastası küçük Yağmur’a nakledildi. Ege Üniversitesi’nde yapılan operasyon ile bir böbrek beklerken iki böbreğine birden kavuşan Yağmur’un sağlık durumunun da oldukça iyi olduğu, iyileşir iyileşmez en kısa zamanda sağlığına kavuşmuş olarak evine dönmeyi beklediği ve beyaz meleklerine selam gönderdiği öğrenildi.

 

DİYALİZE BAĞLI YAŞAMAKTAN KURTULDU

Nazilli Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi’nin sorumlu hekimi ve Organ Nakil Doku Koordinatörü Serkan Bildi, diyaliz merkezinin en küçük hastası olan Yağmur’un 3 yıldır diyalize bağlandığını söyledi. Bir böbrek beklerken Yağmur'un iki böbreğine birden kavuşmasına çok sevindiklerini söyleyen Dr. Bildi, “Yağmur’un ablası Cennet de bizim hastamızdı. Ablası da organ nakli ile sağlığına kavuştu. Şimdi de Yağmur’a organ bulunması bizi çok mutlu etti. Merkezimin en küçük hastası olması nedeniyle küçük yaşta donör bulunmasına çok sevindik. Diyalize bağlı yaşamaktan kurtuldu. İnşallah tamamen sağlığına kavuşacak ve diğer yaşıtları gibi küçük kızımız da okula gidip koşup oynayabilecek” dedi.

 

DENGE GAZETESİ’NİN UĞURU

Diyaliz merkezinin sorumlu hemşiresi Ayla Sarı Çatalkaya, “Röportajla gelen mucize” olarak nitelendirdiği organ nakli için, “Denge Gazetesinin çok uğurlu geldiğini söylediler. Keşke daha önce röportajı yapılsaymış dedirtti. Gerçekten de röportajın üzerinden daha 12 saat geçmeden mucize gerçekleşti. Kızımız Yağmur iki böbreğine birden kavuştu. Çok mutluyuz. Çok heyecanlandık. Adım adım operasyonu takip ettik. Çok sağlıklı olduğunu öğrendik. Hepimize selam göndermiş.İnşallah diğer hastalarımıza da organ bulunur ve sağlıklarına kavuşur. Vatandaşlarımızdan organ bağışına duyarlı olmalarını istiyoruz. Bir kişi kaç hastaya şifa kaynağı olabiliyor” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

Diyalizin en küçük üyesi sağlığına kavuşmayı bekliyor

HABER VİDEOSU

AYDIN VALİLİĞİ'NDEN DAVET

 

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler