Takip Et

SON DAKİKA

16 gıda firmasına 125 bin lira ceza kesildi

13 Şubat 2019, Çarşamba 15:50

     


Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ocak ayında gıda satış ve toplu tüketim yerleriyle üretim yerleri denetimlerinde 16 gıda işletmesine 125 bin 192 lira ceza kesti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın il genelinde faaliyet gösteren bin 405 gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince denetim gerçekleşti. Yapılan denetim ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan 16 adet gıda işletmesine, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği 125 bin 192 lira cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

Ayrıca, yapılan yazılı açıklamada, “ALO Gıda 174 hattına, ocak ayı içerisinde gıda satış yeriyle ilgili 38, toplu tüketim yeriyle ilgili 12, üretim yeriyle ilgili 2 olmak üzere toplam 52 adet şikayet gelmiştir. Şikayetlerle ilgili olarak 36 adet işletmeye ait denetim sonlandırılmıştır. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Tarım ve Orman Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi (GGBS)'ne kaydedilmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 190 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.” ifadeleri yer aldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler