Takip Et

SON DAKİKA

Palyatif merkezi hasta kabulune başladı

7 Ekim 2016, Cuma 09:56

     


Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin Çocuk ve Palyatif Bakım Merkezi ilk hastasını kabul etti. Türkiye'de kadın ve çocuklara yönelik iki merkezden biri olan Palyatif Bakım Merkezi hasta kabul etmeye başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Merkezin ilk hastası olan Şengül İsen (65) olurken yaşlı kadının oğlu Arif İsen, Aydın’da böyle bir hizmetin açılmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Annem beyin kanaması geçirdikten sonra yatağa bağımlı hale geldi. Burada gözümüz arkada kalmıyor. Hem annemle ilgileniyor hem de işimle ilgilenebiliyorum. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Buradaki imkanlar hiçbir yerde yok” dedi.

SON EVRE HASTALAR TEDAVİ EDİLİYOR

Hastanenin başhekimi Op. Dr. Feyza Türkmen İlkkahraman, 10'u yetişkin, 6'sı çocuk olmak üzere toplam 16 yataklı merkezde hastaları kabul etmeye başladıklarını kaydetti. Palyatif bakımın, yatağa bağımlı hastaların hayat standartlarının artırılması ile birlikte, yakınlarının sosyal, ruhi durumlarında iyileşme sağlanması maksadıyla uygulanan bir tıbbi hizmet türü olduğunu ifade eden İlkkahraman, “Merkezimizde, son evre kanser hastaları, son evre olmasa da ağrı şikayeti yoğun olan kanser hastaları, beslenme yetersizliği olanlar, nörolojik hastalar (Motor nöron hastalıkları, alzheimer hastalığı, ALS, MS, musculer distrofi, parkinson hastalığı, felç), her türlü doğuştan olan veya kronik ilerleyici veya nörolojik hastalığı bulunan çocuk hastalar, yatağa bağlı yatak başı yaraları olan hastalar kalabiliyor. Bu hastalar; merkezimizde uzman hekim, hemşire, fizyoterapist, psikiyatrist/psikolog, çocuk gelişim uzmanı, sosyal çalışma uzmanı ve diyetisyenden oluşan bir ekip tarafından takip ediliyor” dedi.

HASTANEDE EV ORTAMI SUNULUYOR

Palyatif sorumlu hekimi, Uzm. Dr. Bayram Çelebi Karataş ise, “Hastaların ağrılarını ve şikayetlerini minimuma indiriyoruz. Merkezimiz, çocuk ve erişkin hastaların aileleri ile birlikte kalabileceği şekilde dizayn edilmiştir. Merkezde hasta ve hasta yakınlarının dinlenme amacı ile kullanabilecekleri oturma alanları, duvara monte televizyon, çay makinesi, kütüphane, tavla ve satranç köşesinden oluşan bir ‘meşguliyet odası’ ve yine hasta yakınlarının kullanımı için hazırlanmış olan bir adet çok amaçlı salon bulunmaktadır" diye konuştu. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler