Takip Et

SON DAKİKA

Zeybekler, gelini böyle götürdü

13 Ağustos 2017, Pazar 17:23

     


Efeler’de Ege yöresine ait gelen ve göreneklerin yaşatıldığı düğün töreni ilginç görüntüler oluşturdu. Kız evine giden zeybek ekibi, evin bahçesinde halk oyunları oynayıp, gelini ata bindirerek götürdü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Umurlu Mahallesi’nde yaşayan İsmail ve Perihan Şimşek’in oğulları Mehmet Şimşek (23) ile Aydın itfaiyesinde görevli Coşkun Tanılmışoğlu ve Emine Tanılmışoğlu’nun kızları Ece Tanılmışoğlu (23) hayatlarını birleştirdi. Cumartesi akşamı yapılan düğünün ardından, pazar günü de gelin alma töreni gerçekleştirildi. Ege yöresine ait örf ve adetlerin yaşatıldığı gelin alma töreni, ilginç görüntüler oluşturdu.

Umurlu’dan konvoy halinde gelen erkek tarafı, Ali İhsanpaşa Bulvarı’ndaki kız evinin önüne ulaştı. Ancak konvoyda sadece otomobiller değil, atlı zeybek ekibi de vardı. Damat Mehmet Şimşek’in kurucusu olduğu Sancak Halkoyunları ekibinde üyeleri, gelin evinin önüne atlarla geldi.

Site bahçesinde düzenlenen halk oyunları gösterisinin ardından, gelin Ece Tanılmışoğlu, erkek kardeşi tarafından dualarla evden çıktı. At sırtına binen gelin ve damat, yine zeybekler eşliğinde alınarak götürüldü.

Davul ve zurnaların eşlik ettiği gelin alma töreni, ilginç görüntüler oluşturdu.

Gelinin babası, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı görevlilerinden Coşkun Tanılmışoğlu, “Biz, Aydınlı gelenek ve göreneklerine bağlı insanlarız. Kızımın düğününde, halk oyunları ekibinin katılması güzel görüntüler oluşturdu. Kızıma ve damadıma ömür boyu mutluluk diliyorum. Herkese böyle güzel bir düğün nasip olmasını diliyorum” dedi. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler