Takip Et

SON DAKİKA

Onlar hala liseli

8 Şubat 2016, Pazartesi 15:55

     


Nazilli’nin köklü okullarından Nazilli Lisesi’nin 1977 mezunları, 39 yıl sonra beşinci kez bir araya geldi. Liseli gençleri aratmayan, aralarında asker, doktor, polis, öğretmen gibi meslek gruplarından kişilerin bulunduğu 100’ün üstünde mezun, buluşmada doyasıya eğlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geleneksel hale dönüşen Nazilli Lisesi Mezunlar Gecesi, bu yıl da coşkulu gerçekleşti. Beşinci kez düzenlenen geceye katılan 1977 mezunları, yeniden bir araya gelince hem hasret giderdi, hem de anılarını tazeleme fırsatı buldu. 1957'de açılan Nazilli Lisesi mezunlarının buluşma gecesine, Nazilli Lisesi'nden emekli öğretmeler de katılarak eski günleri andı.

“40.YILIMIZ MUHTEŞEM OLACAK”

Mezunların bir araya gelmesinde öncülük eden Bülent Civan, geceye katılan tüm arkadaşlarına teşekkür etti. 1977 mezunlarının efsane olduğunu hatırlatan Civan, "Her ne kadar geleceğini söyleyip de gelmeyen arkadaşlarımız olsa da hasta yatağından kalkıp, şehir dışından buraya gelen tüm hocalarıma teşekkür ederim. Bizler 1977 mezunuyuz, efsane bir devreyiz. Mustafa Balbay arkadaşımız dün akşam buradaydı, Nazilli'deydi. Biliyorsunuz, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki görevine son verildi. O yüzden gelemedi ama hepimizden özür dileyerek şunları söyledi: 'CNN Türk kanalında canlı yayına çağırdılar. Kendimi ifade etmem lazım. Bu yüzden arkadaşların hepsinden özür dileyerek ilk defa gelemEyeceğim' dedi. Bazı hocalarımız sağlık sorunlarından dolayı katılamadılar. Nazilli'de oturan arkadaşlar, benim sizden tek isteğim var; 77 mezunu arkadaşımız kim varsa bulalım, araştıralım. Bakın buraya ve dışarıya sınıf listelerini astık. Herkesin adı-soyadı var orada. Şu an o listenin neredeyse üçte biri burada. Geri kalan listeyi de tamamlayıp, o arkadaşlarımızı gecelerimize davet etmeliyiz. Tek yapacağımız iş, gelemeyen arkadaşlarımızı buraya kazandırmak. Biz bu organize işini asla para kazanmak için yapmıyoruz. Sizlerden topladığımız parayı yine sizler için harcıyoruz. Amacımız, arkadaşlarımızla buluşmak ve kavuşmak. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Gelecek yıl yapacağımız 40. yıl buluşmamız, çok muhteşem olacak" diye konuştu.

HASTA YATAĞINDAN GECEYE GELDİ

Mehmet Korkmaz öğretmen, sahneye öğrencilerinin yardımıyla çıktı. Geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşatan Korkmaz Öğretmen, öğrencilerine şu şekilde seslendi; "Salı günü ameliyat oldum. Kalbime pil takıldı. Ama bugün bu toplantının olacağını duyunca bedenimde acı falan kalmadı. Ağrılarım yok oldu. Ben bir noktaya değinmek istiyorum; geçen sene bir öğretmen arkadaşımız Nazilli Lisesi Derneği fikrini önerdi. Ben bu konuda sizleri destekliyorum. Gidilecek, oturulacak, anıları tazeleyecek, sohbet edilecek veya birbirimizden sağlık haberlerini alabileceğimiz bir yer olursa sonuna kadar desteklerim. Ayakta kaldığım sürece desteklerim. O derneğin müdavimi olurum. Sizlere büyük ustadan şu mısralarla veda etmek istiyorum; 'En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımızdır.'

39 yıl öncesine dönen öğrenciler, gecede doyasıya eğlenirken, öğrenciler ve öğretmenler birbirleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. (MEHMET ALİ CİNTOSUN)







 
Son Eklenen Haberler