Takip Et

SON DAKİKA

Kadınlar, halk oyunları şenliğine hazırlanıyor

29 Ocak 2016, Cuma 16:06

     


Karacasu Kültür Merkezinde, Halk oyunları kursuna katılan kadınlar, Aydın Büyükşehir Belediyesinin Mayıs ayında düzenleyeceği, halk oyunları şenliklerine hazırlanıyor.

Aydın Büyük Şehir Belediyesi tarafından yöresel halk oyunları kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Kültür Merkezi bünyesinde görevli Halk Oyunları Eğitmeni ve Beden Eğitimi öğretmeni Fırat Pekşen’in Karacasu’da açtığı kurslara katılan halk oyunları ekibi, şenlik için gece gündüz demeden eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

Çalışmalarını büyük bir hevesle sürdüren kadınlara şimdiden büyük bir heyecan sardı. 65 kişiden oluşan üç ayrı ekiple gösteriye hazırlanan eğitmen Fırat Pekşen, Aydın ve yöresinin zeybek oyunları ile halk oyunu sevenlerine doyumsuz dakikalar yaşatmayı hedefliyor.

Kadınlarda 30 kişilik bir ekiple Harmandalı, Aydın Zeybeği, Kerimoğlu, Cemilem oyun havaları, erkek ve miniklerde ise 10’ar kişiden oluşan iki ayrı ekipte Harmandalı, Aydın ve Tavas Zeybeği ile gösteriye çıkacak olan topluluklar, şenlikte iyi bir performans sergilemek için canla başla çalışırken, Karacasu’da kursa katılan kadınlar ilk defa gösteri yapacak olmanın heyecanını yaşıyor. Eğitmen Fırat Pekşen, açılan kurslara vatandaşların ilgisinin büyük olduğunu söyledi.

İlk kez gösteriye çıkacak öğrencilerinin iyi bir performans sergileyeceğinden emin olduğunu ifade eden Pekşen, Aydın Büyük Şehir Belediyesi tarafından düzenlenecek Halk oyunları şenlikleri kapsamında Nazilli, Karacasu, Bozdoğan ve Kuyucak ilçelerindeki kursa katılan kadın- erkek ve minikler olmak üzere 65 kişiden oluşan üç ayrı toplulukla gösteriye çıkacaklarını belirterek, “Onları bizi mahcup etmeyecek, en iyi şekilde hazırlıyorum. Şu anda haftada bir devam ediyor. Ancak şenlik tarihi yaklaştıkça kurslarımızı daha sıklaştıracağız. Bu sınavı iyi bir şekilde verebilirsek, daha sonraki hedefim, Halk oyunlarına gönül vermiş kursiyerlerimizle yarışmalara katılarak, ilimizi en iyi şekilde temsil etmek ve dereceler getirmektir” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler