Takip Et

SON DAKİKA

Yazarlar Festivali başlıyor

26 Temmuz 2015, Pazar 18:00

     


Didim'de bu yıl 11'inci kez düzenlenecek Altınkum Yazarlar Festivali, 28 Temmuz'da başlayıp, 15 Ağustos'ta sona erecek. Bu yılki festivalde Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, MHP İstanbul eski Milletvekili Engin Alan, Ünlü Sanatçılar Fikret Hakan, Füsun Önal ve Ahmet Selçuk İlkan, Gazeteci-Yazar Nedim Şener, Ünlü Sanatçı Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal gibi ünlü isimler okurlarıyla buluşacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Altınkum Yalı Caddesi'nde kurulan stantta okurlarıyla buluşacak usta kalemler, ilçede heyecan yarattı. Didim'in kültür turizmi ve barış kenti olma yolunda önemli adımlar attığını söyleyen Didin Belediye Başkanı Deniz Atabay, yazarları konuk etmekten mutluluk duyacaklarını söyledi. Altınkum Yazarlar Festivali'nin Didim’de markalaştığını belirten Başkan Atabay, "Didim’de temeli daha uzun yıllara dayanan Altınkum Yazarlar Festivali'nin bu yıl 11'incisini gerçekleştireceğiz. Bu yılki festivalimizde yerel yazarlara da yer verdik. Yazar-okuyucu buluşmalarıyla tatilcilerin ve Didim halkının günlerini renklendirmek istiyoruz" dedi. Festivalin Didim'i tanıtmakta büyük katkı sağladığını ifade eden Belediye Başkanı Deniz Atabay, "Tüm kitapseverleri Didim'de yaz tatilinin keyfini çıkarmaya davet ediyorum. Didim'e gelen tatilcileri ve halkımızı değerli kalemlerle buluşturmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

KATILACAK YAZARLAR

28 Temmuz'da yerel yazarların katılımlarıyla başlayacak 11. Altınkum Yazarlar Festivali'nde, Leyla Akgül, Ceyhun Tokgöz, Kevser Yeşiltaş, Vahap Bardakçı, Selda Davran, Abbas Karabulut, Gülsüm Coşkun, Fatma Paksoy, Abdullah Kan, Bilge Altun, Bekir İşlek, Ahmet Zeki Yeşil, Nevin Işık, Menderes Akdağ ve Şeref Bilsel gibi yerel yazarlar okurlarıyla buluşacak. 1 Ağustos ile 15 Ağustos tarihleri arasında okurlarla buluşacak olan ulusal yazarlar ise şöyle: "Üstün Dökmen, Gül Sunal, Nalan Tuntaş, Erdal İrfan, Banu Avar, Esat Korkmaz, Muazzez İnmiye Çığ, Sadık Usta, Sinan Akyüz, Fikret Hakan, Cezmi Ersöz, Muzaffer İzgü, Ahmet Zeki Uslu, Hakan Aygün, Canan Tan, İlker Başbuğ, Engin Alan, Barış Tekoğlu, Barış Pehlivan, Nihat Behram, Canan Karatay, Saygı Öztürk, Ayşe Kulin, Tayfun Talipoğlu, Nedim Şener, Mehmet Coşkundeniz, Hayko Bağdat, Büşra Küçük, Füsun Önal, Ahmet Selçuk İlkan, Emre Kongar, Eren Erdem ve Mustafa Balbay yer alacak (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler