Takip Et

SON DAKİKA

Sezonun son güreşinde boğalar, cami yararına güreşti

20 Kasım 2016, Pazar 15:48

     


Ege’nin pehlivan boğaları sezonun son boğa güreşinde İkizdere Camisi'nin restorasyonuna kaynak yaratmak amacıyla kıran kırana güreştirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova Belediyesi ve İkizdere Mahallesi Muhtarlığı işbirliğiyle İkizdere 3. Geleneksel Boğa Güreşi Festivali gerçekleştirildi. İncirliova Kent Ormanı’nda düzenlenen güreşlere Aydın, Muğla ve İzmir çevrelerinden 110 pehlivan boğa katıldı. Giriş ücretlerinin 20 lira olduğu güreşlerden elde edilecek olan gelir İkizdere Camisi’nin restorasyonu için harcanacak. Zaman zaman sahiplerinin ellerinden kaçan boğalar, izleyicilerin bulunduğu yöne gidince heyecanlı anlar yaşandı. Havanın güzel olması sebebiyle güreşlere yoğun ilgi gösterilirken, bazı vatandaşların güreşleri kamyon kasaları ve traktör römorklarında izlediği görüldü.

“KATILIMDAN MEMNUNUZ”

Güreşlerden elde ettikleri geliri İkizdere Camisi için harcanacağını belirten İkizdere Mahallesi Muhtarı Selahattin Özcan, güreşlere olan ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Bölgedeki boğa güreşleri geleneğini yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak için çalışıyoruz. Sezonun son boğa güreşlerinden elde edeceğimiz geliri mahallemizin mevcut camisinin bakım ve onarımı için harcayacağız. Güreşlerin geliri ile hayırlı bir iş yapacağız. Soğuk havaya rağmen katılımdan memnunuz" dedi. Akşam saatlerine kadar devam eden boğa güreşlerinde gruplarında dereceye giren boğa sahipleri ödüllendirildi.

Güreşlere İncirliova Belediye Başkan Yardımcısı Baki Aslantaş, Aydın Boğacılar Derneği Başkanı İzzet Baydar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda güreş sever katıldı. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler