Takip Et

SON DAKİKA

Mustafa Akçal’ın “Köklerin Dili” adlı heykel sergisi devam ediyor

14 Aralık 2017, Perşembe 11:36

     


Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Akçal’ın “Köklerin Dili” adını verdiği ve ağaç köklerinden yonttuğu heykelleri, Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi’nde sergileniyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Akçal, ilk kez İzmir’de görüp etkilendiği ancak o dönemlerde bir türlü fırsat bulamadığı ağaç köklerini şekillendirme hobisini emekliliğin ardından Davutlar’a yerleşerek gerçekleştirdiğini anlattı. Akçal, “Davutlar'a yerleştikten sonra kök heykelleri üzerine çalışma imkanım oldu. Burada pazarları Zirve Dağcılık, Ada Dağcılık, Beşparmak Dağcılık Kulüpleri ve Güzelçamlı Yürüyüş Grubu ile yaptığım doğa yürüyüşlerinde dere kenarlarından, dağ köylerinden, deniz kenarlarından, yol kenarlarından malzemeler, kuru ağaç parçaları ve kökler topladım. Fırınlardan malzemeler buldum. Bunların doğal özelliğini bozmadan kafamda şekillendirerek yontulacak yerleri yonttum, temizlenecek yerleri temizledim. Zımpara yaptım ve ardından cilaladım. Fırında yanıp kaybolan ya da insanların üzerinden basıp geçtiği köklere şekil vererek aslında onları ölümsüzleştiriyorum. Her biri benzersiz, her bir kök kendi adına eşsiz. Bu köklere emeğimi ve ruhumu katıyorum” diye konuştu.

 

11 Aralık'ta başlayan "Köklerin Dili" adlı heykel sergisi, 17 Aralık Pazar günü saat 18:00’e kadar devam ederek sanatseverlerle buluşacak. (BURÇİN İVREN)







 
Son Eklenen Haberler