Takip Et

SON DAKİKA

Minik öğrenciler kütüphaneyle tanıştı

13 Mart 2018, Salı 17:11

     


Her yıl mart ayının son pazartesi gününde başlayan ve hafta sonuna kadar devam eden Kütüphaneler Haftası için Gazi Mustafa Kemal İlkokulu anasınıfı öğrencileri Sultanhisar İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ederek kitaplara dokunmanın heyecanı yaşadı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Aydın Sultanhisar'da anasınıfı öğrencileri 54. Kütüphaneler Haftasını kutlamak için sınıf öğretmenleri Hale Ünal'ın gözetiminde Sultanhisar İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret etti. Yetkililer tarafından karşılanan 25 öğrenci kütüphanede yer alan bölümleri gezdi. Kütüphane işçisi Sadık Aslantaç'tan işleyiş hakkında bilgi alan minikler, okumayı öğrendiklerinde kütüphanelerden yararlanacaklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu anasınıfı öğretmeni Hale Ünal kitapların en iyi arkadaş olduğunu belirterek, "Öğrencilerimize kitapları tanıtmak, kütüphanelerin nasıl bir yer olduğunu anlatmak için geldik. Kitaplar değerli. Biz de çocuklarımızın ileride kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını, kütüphanelerde vakit geçirmelerini sağlamak istiyoruz" dedi.

 

KÜTÜPHANELER BULUŞMA YERİ OLSUN

Kütüphane sorumlusu Mihrican Yüceer, minik öğrencilere ikramlarda bulunarak kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti. Kütüphaneler Haftasını kutlayan Yüceer ilçe halkının kütüphaneye olan ilgisinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Yüceer, toplumda kütüphanelerin yalnızca ders çalışmak için kullanıldığına dair bir algı olduğunu belirterek, "Kadınlar süreli yayınları takip etmek için geliyor. KPSS ve diğer sınavlara hazırlanan öğrenciler de ders çalışmak için geliyor ama bununla sınırlı değil. Kadınlar burada yer alan çay odasında kahvelerini içip keyifli vakit geçiriyor. Sivil Toplum Kuruluşları da, gençler de burada verimli zaman geçirebilir. Kafelerde buluşmak yerine burada buluşabilirler. 'Kütüphanede buluşalım' denmesini çok isteriz. Kütüphaneler kültürün simgesi olsun" dedi. (SİMGE ATA)







 
Son Eklenen Haberler