Takip Et

SON DAKİKA

Söke Kent Müzesinin onur konuğu çok duygulandı

11 Haziran 2017, Pazar 11:58

     


Bağışladığı binanın Kent Müzesi'ne dönüştüğünü gören Sökeli hayırsever Güngör Pura duygulu anlar yaşadı.

Anne ve babasının ismini taşıyan, 1994'te Söke Belediyesi’ne kendisinin bağışladığı evin tam anlamıyla müzeye dönüştüğünü gören Güngör Pura, çok duygulandı. Çocukluğunun geçtiği evde kendisi adına hazılanan bir odada gelinliğini ve gelinliği ile çekilen fotoğrafını gören Güngör Pura, gözyaşlarına hakim olamadı.

Alt katı Çocuk Oyuncakları Müzesi, üst katı ise Söke Kent Müzesi’ne dönüştürülen TC Kültür Bakanlığı Söke Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi, geçmişi geleceğe taşıyor. Yeniden düzenlenerek kapılarını halka açan Söke Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi, onur konuğunu ağırladı. Anne ve Babası Fatma ve Suat Orhon’un adını taşıyan Söke Kent Müzesi’ni ziyaret eden Güngör Pura, yeni düzenlenen müzeyi gezdi. Söke Belediyesi’ne bağışadığı konağın restore edilmesi ve Kent Müzesi’ne dönüştürülen ve yeni düzenlenmesinin ardından ilk kez gezen Güngör Pura, bu ziyaretinde mutlu ve duygulu anlar yaşadı.

Sökeli hayırsever Güngör Pura; “Annem, babam ve kardeşlerimle çocukluğumun geçtiği evin değerlendirilmesi böyle güzelleşmesi çok büyük mutluluk. Müzenin tekrar yeni içerikle açılmasından dolayı emeği geçenlere ve Söke Belediye Başkanı sayın Süleyman Toyran’a teşekkür ederim” dedi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler