Takip Et

SON DAKİKA

Sökeli yazar Kocagöz anılacak

6 Şubat 2016, Cumartesi 13:17

     


Sökeli yazar merhum Samim Kocagöz, doğumunun 100. yıldönümünde Söke Belediyesi’nce düzenlenecek olan etkinlikte anılacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Edebiyat dünyasının önemli isimlerin arasında yer alan Samim Kocagöz, doğumunun 100. Yıldönümünde, memleketi Söke’de yıl içerinde yapılacak çeşitli etkinliklerle anılacak. Yazar Samim Kocagöz için ilk anma, doğum tarihi olan 13 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Merhum Kocagöz’ün yakınları, belediye yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Samim Kocagöz’ün Akçakaya’da bulunan aile kabristanlığındaki mezarını ziyaret edecek.

Kurtuluş Savaşı’nı destansı bir dille anlattığı ‘’Kalpaklılar’’ı edebiyat dünyasına kazandıran Kocagöz için Söke Belediyesince Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda düzenlenecek olan anma programına, yaşamının son günlerinde yanında bulunan yazarlar Hüseyin Yurttaş ve Hidayet Karakuş, oğlu Şükrü Kocagöz, yeğeni Ziya Gürel ve Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şennur Parıldar, sunumlarıyla katkı yapacaklar.

Cumartesi günü saat 14.00’te başlayacak olan anma etkinliğine katılan konuklar, Söke Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesi’nde Samim Kocagöz’ün çalışma masası ve daktilosunun yanı sıra kendisine armağan edilen, aralarında Fakir Bayburt’un da imzaladığı eserlerin bulunduğu ‘Samim Kocagöz Odası’nı ziyaret edecekler.

13 Şubat 1916 da doğan sanatçının başlıca eserleri şunlar:

Kalpaklılar (I. Cilt), Dolu Dizgin (II. Cilt): Kurtuluş Savaşı’nı destansı bir dille anlatılıyor. Kalpaklılar, 100 temel eser arasında. Bir Çift Öküz: Çok partili dönemin siyasi sorunlarını kaleme alıyor. On Binlerin Dönüşü: II. Dünya Savaşı sırasındaki öğrenci olaylarını anlatıyor. İkinci Dünya, Bir Şehrin İki Kapısı, Yılan Hikayesi, Bir Karış Toprak, Eski Toprak, Samim Kocagöz'ün Hikayeleri, Sığınak, Cihan Şoförü, Telli Kavak (ödüllü), Yolun Üstündeki Kaya, Yağmurdaki Kız, Ahmet’in Kuzuları, Alandaki Delikanlı (ödüllü) (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)







 
Son Eklenen Haberler