Takip Et

SON DAKİKA

Kahvehaneler kepenk kapatıyor

30 Haziran 2017, Cuma 07:30

     


Aydın Kahveciler Odası Başkanı Halis Hekimoğlu, sigara yasağından dolayı kahvehanelerin sayısının düştüğünü söyleyerek, gençlere yönelik kafelerin arttığını belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçmişten bugüne gelen kahvehaneler, yerini artık kafelere bıraktı. Aydın’da 2016'da 260 olan kahvehane sayısı, 2017'de 220’ye kadar düştü. Aydın Kahveciler Odası Başkanı Halis Hekimoğlu, sigara yasağının kahvehanelerin sayısını azalttığını, bahçesi olmayan kahvehanelerin iş yapamamasından dolayı kapandığını ifade ederek, ”Bizim kahvelerimize iş arayanlar da, işsizler de, emekliler de gelir. Orta gelirli insanların yaşadığı yerlerde bir barınma merkeziyiz” dedi.

KAHVELERDE VE KAFELERİN DOLULUK ORANLARI

Kafelerin doluluk oranlarının daha fazla olduğunu anlatan Hekimoğlu, “Kafelere aileler de gidiyor. Oradaki fiyatlara göre bizim fiyatlar çok düşük. Biz çayı 1 lira ile 0,75 kuruş arasında satarken, kafeler 5 lira ile 3 lira arasında satıyor. Kahvelerin doluluk oranları çok fazla değil. 83 mahallede sadece 220 tane kahve kaldı. Kahveler bizim kültürümüz’' diyen Hekimoğlu, şunları kaydetti: “Kahveler olmazsa orta halli insanlar nereye gidecek, nerede oturacaklar? Orta gelirli insanların oturduğu, en çok eğlendiği yer kahvelerdir. Bu kahveler olmazsa orta gelirli insanların oturacak yeri olmaz. Kafeler de tabi ayrı bir hizmet veriyor. Ama her insan kafelere gidemez.” Aydın Kahveciler Odası Başkanı Halis Hekimoğlu, “İşsizliğin arttığını, kahvelerin çok olduğunu söyleyenler Aydın için doğru söylemiyorlar. 2016 yılında 260 tane varken 40 tane kahve kapandı. Düşme sebepleri var, kahvecilik zor meslek bazıları yapamamıştır” diye konuştu.

KAHVEHANELER PARA KAZANMIYOR

Hekimoğlu, kahvehanelerin para kazanamadığını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: “75 kuruşla para kazanan bir kahve değiliz. 75 kuruşa 400 tane çay satıyoruz. Para kazanılmıyor, çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Kahvehanelerin çoğaldığını inanmıyorum. bizim gibi kahvehaneler de olmasa, mahallenin insanları nereye gidecek kış gününde oturacak başka yer yok. Kahveler bizim kültürümüz, gazetemizi okuruz, sohbetimizi yaparız, iş isteyen burada iş bulur, bir çay içer ve saatlerce oturabilir.” (BURÇİN ŞAHİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler