Takip Et

SON DAKİKA

Atabay'dan suç duyurusu

29 Kasım 2016, Salı 22:30

     


Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, siyasi partilerin içinde barındığını öne sürdüğü FETÖ/PDY üyelerinin belirlenmesi için, Aydın'ın Söke İlçesi'nden Didim ilçesine doğru 4 gün süren yürüyüş gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu hakkında Didim Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Avukatı Ali İhsan Aktimur aracılığıyla, iftira ve şantaj, örgütlü bir şekilde suç işleme kastı suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Türkiye'nin çok hassas ve tehlikeli günlerden geçtiğini belirterek, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütünün kalkışması neticesinde büyük bir badire atlatıldığını, demokrasi ve milletin bu kalkışmaya gereken cevabı verdiğini ifade etti.

Atabay, "Bu bulanık ve puslu havadan yararlanmak isteyen bir takım şer odakları bunu fırsata çevirmek amacıyla olur olmadık ithamlarla kamu idarecilerine ve devlet görevlilerine zarar vermek, onları görevden aldırmak üzere kurgu ve organizasyonlar içerisinde birtakım oluşumlar içerisindedir. Özellikle kişisel menfaatlerini gerçekleştirmek amacıyla bu kişiler çeşitli tertipler ve organizasyonlar düzenlemekte, kamu görevlilerinin huzur ile sakinlik içinde görev yapmalarına engel olmakta bir anlamda kamu hizmetini sekteye uğratmaktadırlar" dedi.

Benzer durumun Didim ilçe sınırları dışından organize olarak 25 Kasım 2016 tarihinde Söke’den başlayıp Didim'de sona eren yürüyüş olduğunu anlatan Belediye Başkanı Atabay, şunları kaydetti: "Görüntülerden tespit edebildiğimiz kadarıyla Celal Kılıçdaroğlu, Ali Sakaroğlu, Ahmet Orak, Naci Şenses, Salih Demir ve Ekrem Batur'un başını çektiği çıkar ve şer odağı kişiler, ülkedeki karışıklıktan istifade ederek kendi parasal menfaatlerine gerçekleştirmek niyetindedirler. Bu kişiler açık ve net bir şekilde asılsız ihbarlarla hem adliyeyi, hem de belediyenin iş yapmasını engellemeye çalışmakta olup, bunu organize bir şekilde suç şebekesi olarak planlamaktadırlar. Bu duruma ait planlamanın yapıldığı yerde çekilen fotoğraflar dilekçe ekimizde yer almaktadır."

30 Mart 2014 tarihindeki seçimlerden bu yana menfaat odaklarının yürüttüğü karalama, şantaj, iftira ve hakaret dolu birçok konunun Didim Adliyesi kayıtlarında mevcut olduğunu ve tüm bu olaylar ile kirli ilişkilere ilişkin kayıtların savcılık ve mahkemelerde mevcut olduğunu bildiren Atabay, şunları söyledi: "Bunlardan en önemli bazı dosyalar; şüphelilerden Ahmet Orak’ın sanık olarak adının geçtiği dosya olan ve halen derdest olan Didim 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2016/326 E. sayılı dosyası, ayrıca Didim 3. ACM’nin 2014/755 E. – 2016/170 K sayılı dosyada da şüpheli konumunda yer almıştır. Didim 1 ACM 2016/326 E. sayılı dosyada diğer bir sanık olan ve şahsım ile bir meclis üyesinin iş yerinin kurşunlanması olayının da asli faili olarak yargılanan Osman Tayfun Onan’ın sosyal paylaşım sayfasındaki paylaşımlarında da yukarıda saydığımız şüpheliler yer almaktadır. Bahsettiğimiz dava Didim 3. ACM 2016/326 E. sayılı dosyası, şüpheli Ekrem Batur’un sanık olarak adının geçtiği Didim 3. ACM 2015/541 E. – 2016/350 K., 2015/195 E.- 2015/508 K sayılı dosyası, halen devam eden 2016/5133 hazırlık soruşturması, şüphelilerden Salih Demir’in adının geçtiği 2015/199 E. – 2015/671 sayılı dosyası gibi şüphelilere ait birden çok dosya bulunmaktadır. Sayın savcılığın yapacağı basit bir sorgulama ile bu kişilere ve diğer şüphelilere ait birden fazla çeşitli suçlardan soruşturma ve kovuşturma yapıldığını da tespit etmesi mümkündür."

Atabay, olayların hep üçüncü kişiler eliyle ve çok çeşitli araçlar kullanılarak yapıldığını sözlerine ekleyerek, "Yürütülen soruşturma ve kovuşturmaları etkilemek amacıyla mesnetsiz ve asılsız suç duyuruları yapılmakta, belediye yöneticileri olan bizlerin fotoğrafları sosyal medya da dahil olmak üzere ulu orta her yerde gösterilerek hedef yapılmakta ve asılsız iftiralarla iş yapmamız Didim'e ve halka hizmet etmemiz engellenmektedir. Bu kişiler yüzünden asıl görevlerimizi yapmamız neredeyse imkansız hale gelmektedir. Sayın savcılığın ekte yer alan fotoğraflar ve videolardaki ilgili şahıslar hakkında, ayrıca bu dilekçe kapsamında bildirdiğimiz dosyalarda dikkate alınmak kaydıyla tüm sanıklar hakkında örgütlü ve planlı bir şekilde Didim Belediyesi'ni ve yöneticilerini yıpratmaya, karalamaya ve iftiralara yönelik suçlardan dolayı gerekli yasal takibatın yapılmasını, şüphelilerin cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını arz ve talep ederim" ifadelerini kullandı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler