Takip Et

SON DAKİKA

Bu tapınak şekerden yapıldı

29 Kasım 2015, Pazar 16:15

     


Didim'e gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, 'Sugar Apollon' çalışması kapsamında Apollon Tapınağı'nın şekerden maketini yaptı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim Belediye Meclisi Üyesi Sinan Ceyhan'ın katkılarıyla, Didim Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Didim'e gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden 29 öğrenci ve Yrd. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır, Didim Belediyesi Seramik Atölyesi'nde şekerden Apollon Tapınağı'nın maketini yaptı. Etkinliğin ilk gününde turizm rehberi eşliğinde tarihi Apollon Tapınağı'nı gezen, ardından projeye başlayan geleceğin mimarları, yaptıkları eseri adeta sanata çevirdi. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, öğrencileri çalışmaları sırasında ziyaret ederek, destek verdi. Öğrencilerin Yrd. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır ile birlikte yaptığı şekerden Apollon Tapınağı maketi büyük bir beğeni toplarken, tapınaktaki sütun başları, merdivenleri ve içinin birebir benzerliği ile dikkati çekti.

Yaptıkları çalışmayla bir hayali gerçekleştirdiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır, "Şekerden Apollon Tapınağı, yapmış olduğum beşinci çalışma. Her birinin yeri bende ayrı. Burada da göründüğü gibi mimarlık emek isteyen bir meslek. Biz bu emeği sarf ederek, bu çalışmaları tamamladık. İnşallah öğrencilerim çok büyük emekler sarf ederek, hak ettikleri yerlere gelecekler. Ben başta Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay olmak üzere, Belediye Meclis üyesi Sinan Ceyhan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Şekerden Apollon Tapınağı maketinin çok güzel bir çalışma olduğu ifade eden Didim Belediye Meclisi üyesi Sinan Ceyhan ise kendisinin de Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu olduğunu aktararak, mimarlığın güzel bir meslek olduğunu, ilerleyen dönemlerde Dokuz Eylül Üniversitesi ile daha farklı çalışmalar da yapabileceklerini kaydetti.

Konuşmalar sonrası Belediye Meclisi üyesi Sinan Ceyhan, şekerden Apollon Tapınağı maketini tamamlayan öğrencilere ve hocaları Yrd. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır'a teşekkür belgelerini verdi. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler