Takip Et

SON DAKİKA

Balığa kadın eli değdi!

29 Kasım 2015, Pazar 18:04

     


Çine'de faaliyet gösteren Deniz Balıkçılık'ın sahibi Arif Gürsoy'un eşi, Belgin Gürsoy'a ait Deniz Balık Evi açıldı. Türkiye'nin ünlü sinema sanatçılarından Türkan Şoray'ın canlandırdığı unutulmaz karakteri gibi Balıkçı Azize olarak anılan Belgin Gürsoy, ilçeyi boşluğu hissedilen bir mekana kavuştururken, müşterilerine tezgahtaki balık fiyatına pişirilmiş balık hizmeti vermeye başladı.

Deniz Balıkçılık sahibi Arif Gürsoy ile evlendikten sonra balıkçılık mesleği ile tanışan ve 6 yıldır tezgahlarda Çinelilere balık satan Belgin Gürsoy, balık evi açtı. İlçede balık restoranlarının bulunduğunu, ancak merkezde sadece balık pişiren bir mekan olmadığını bilen ve bu boşluğu doldurmak için harekete geçen Çinelilerin Balıkçı Azizesi Belgin Gürsoy, müşterilerinden de böyle bir mekan açması konusunda çok talep aldığını ve kendine güvenerek balık evi açma kararı aldığını söyledi. Gürsoy, bu işe başlarken aklında oluşan acabaları çok çabuk sildiğini ve kendine güveninin tam olduğunu belirtirken, Çinelileri hiç zahmete girmeden balık yemeye davet etti.

"BALIK DERDİNDEN KURTARIYORUZ"

Birçok kadını evde balık temizlemek ve pişirmekten kurtardığını düşünen Gürsoy, şöyle konuştu:

"Balık halinde Deniz Balıkçılık olarak balıkları pişirerek de müşterilerime hizmet etmek istedim. Bu isteğimi Çine Belediye Başkanımız Enver Salih Dinçer Bey'e de sundum, ancak balık halinde bu hizmeti vermemin mümkün olmayacağını, bu hizmetimi başka bir dükkanda verebileceğimi söyledi. Ben de açmış olduğum balık evi ile müşterilerime pişirilmiş balık satıyorum. Balıklarımızı müşterilerimizin isteğine göre yağda, ızgarada pişiriyoruz. Tezgahta satılan balığın fiyatı ile pişirdiğimiz balıkların fiyatı aynı. Pişirmeye ayrı ücret almıyoruz. Ocaklarımızda deniz çuprası, barbun, istavrit, palamut, kopez, kalamar, deniz levreği, hamsi, mercan pişiriyoruz. Bence müşterilerimize çok kolaylık sağlayan bir işletmeyiz." (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler