Takip Et

SON DAKİKA

Kaldırımlar geri geliyor

29 Temmuz 2015, Çarşamba 17:09

     


Çine’de bundan yaklaşık 12 sene öncesinde başlatılan kanalizasyon çalışmasının sona ermesinin ardından yapılan yol çalışmalarında dönemin Belediye Başkanı Osman Aydın’ın talimatı ile kaldırılan kaldırımlar, yeniden yapılmaya başlandı.

Kaldırımsız ilçe sokaklarında yaşayan halkın da talebi üzerine, yaklaşık 12 sene sonra Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer sokaklara yeniden kaldırım yaptırmaya başladı.

Çine Belediyesi ekipleri, parke taşı döşemesi yaptıkları sokakları kaldırımlı bir şekilde planlayarak yaparken, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, uygun yerlerde kullanışlı kaldırımlar yapacaklarını, ancak çok dar sokaklarda kaldırım uygulanmayabileceğini söyledi. Dinçer, ilk hedeflerinin parke taşı döşeli olmayan mahalleler olduğunu belirtirken, kaldırım çalışmasını daha sonraki süreçlerde ilçe merkezine de uygulamayı düşündüğünü belirtti.

KALDIRIMLARA OLUMLU BAKTILAR

Evciler Mahallesi'ndeki 2 sokak ve bir caddede kaldırımlı parke taşı döşemesi yapılıyor. Yıllar önce dönemin Belediye Başkanı Osman Aydın’ın kaldırmış olduğu kaldırımlar ile birlikte, sürücülerin de duyarsızlığı ile sıkıntı yaşayan vatandaşlar bu işe çok sevinirken, sokağına parke taşı döşenmeye başlayan Evciler Mahallesi’nden Mustafa Kaya, kaldırımlar için ‘hem kaldırım hem balkon’ olacak dedi. Kaya, kazaların önlenmesi ve trafiğin yayalar için daha güvenilir hale gelmesi için kaldırımların çok yararlı olacağına değinirken, artık kaldırımlarda komşuları ile rahatça oturarak vakit geçirebileceklerini de söyledi.

Kaldırımlı günleri ve kaldırımsız günleri gören Çine’nin eski esnaflarından Vural Akın (63), kaldırımlı sokakların daha kullanışlı olduğunu belirtirken, kaldırımsız sokakların sorun olduğunu, kaldırımların geri getirilmesinin yerinde ve doğru bir karar olduğunu dile getirdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler