Takip Et

SON DAKİKA

Dalama Hayvan Pazarı da hizmete başlıyor

29 Mayıs 2020, Cuma 13:29

     


Efeler Dalama Hayvan Pazarı’nın da Pazar günü itibariyle hizmete açılacağını duyuran Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, pazarın alt ve üstyapı eksiğini gideren Efeler Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ülke genelinde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle tüm hayvan pazarları önlem amacıyla kapatılmıştı. Normalleşme sürecinin birinci kademesinde, Aydın’ın 3 ilçesinde hayvan pazarları hizmete açılırken, Dalama Hayvan Pazarı altyapı eksiklikleri nedeniyle hizmete açılmamıştı.

 

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, Aydın İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem ve Efeler Belediyesi yetkililerine, ilin en eski ve mera hayvanının en çok alınıp satıldığı hayvan pazarının da eksiklikleri giderilerek hizmete açılması talebinde bulunmuştu. Bu kapsamda işe koyulan Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Başkan M. Fatih Atay’ın talimatıyla belediyenin sorumluluk alanında bulunan Dalama Hayvan Pazarında tadilat ve tamirat işlemlerinin biran önce tamamlanması için çalışmalarını hızlandırdı.

“MERA HAYVANLARININ SATIŞA SUNULMASI PAZARA OLAN TALEBİ ARTIRIYOR”

Normalleşme sürecinin 2. aşamasının başlayacağı 1 Haziran ile birlikte Dalama Hayvan Pazarı’nın da 31 Mayıs Pazar günü itibariyle üreticilerin hizmetine açılacağını duyuran Altan Bilgen, “Dalama Hayvan Pazarı Aydın’ın yanı sıra diğer illere de hitap eden ilimizin en eski ve en kapsamlı pazarıdır. Bu pazarın ön plana çıkmasındaki en büyük etken, daha fazla mera hayvanının satışa sunulması. Bu da pazara olan talebi artırıyor. Ülke olarak yaşadığımız pandemi sürecinde tüm pazarlarımız kapatılmıştı. Ama diğer hayvan pazarlarından sonra Dalama Hayvan Pazarımız da Pazar günü itibariyle halkımızın hizmetine açılıyor. Pazarın tüm alt ve üstyapı eksiğini gideren Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’a ve ekibine, İl Hıfzıssıhha Kurulumuza, üreticilerimiz adına teşekkür ederim” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler