Takip Et

SON DAKİKA

MİT, Söke Belediyesi’ni mercek altına aldı

29 Ocak 2015, Perşembe 15:13

     


Söke'de geçtiğimiz Aralık ayında Söke Belediyesi'nde görevli A. K. tarafından yapılan 'tehlikeli veri çıkışı' nedeniyle Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ihbarı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkilileri tarafından soruşturma başlatılmasına neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz Aralık ayında Söke Belediyesince ‘tehlikeli veri çıkışı’ yapılması sonrasında TÜİK’in ihbarıyla harekete geçen MİT yetkilileri, söz konusu olaya karıştığı ileri sürülen iki personeli sorguladı. Yaşanan olayda, Söke Belediyesi Bilgi İşlem Merkezi’nde görevli A. K. adlı personelin İmar Müdürlüğü Numarataj Bölümü’nde görevli T. G.’nin kullanıcı adı ve şifresini kullanarak Söke’de yaşayan tüm nüfus ve kimlik bilgisi verilerini kopyalayarak temin etmesi TÜİK tarafından ‘tehlikeli veri çıkışı’ olarak değerlendirildi. TÜİK’in ihbarı sonrasında Söke Belediyesi’ne gelen MİT yetkilileri, T. G. ve A. K.’yi sorguladı. Kapsamlı olarak Söke Belediyesi’nde araştırma ve inceleme yapan MİT yetkilileri, A. K.’nin bilgileri kendisinin temin ettiğini itiraf etmesi üzerine henüz hangi amaçla elde edildiği öğrenilemeyen ve çok gizli bilgileri de kapsadığı öne sürülen ‘tehlikeli veri çıkışı’ için soruşturma detaylarını genişletti.

A. K.’nin yaşanan olayın hemen ardından bir ay izne ayrılması kafalarda soru işaretleri bırakırken, söz konusu olaya ilişkin MİT tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler