Takip Et

SON DAKİKA

Mikro Kredi, 5 yılda 22 milyon TL dağıttı

29 Ocak 2015, Perşembe 13:02

     


Mikro Kredi İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla Bölge Finans Müdürü Demet Pilevneli, 5 yılda 12 bin 321 kadına 22 milyon TL kredi verildiğini ve çalışan kadınları yüreklendirmenin kendi vazifeleri olduğunu söyledi.

Aydın'da 2008 yılından kurulan Mikro Kredi sırasıyla İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla illerine yayıldı. Germencik’te yapılan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekli Mikro Kredi toplantısı Şehit Cafer Ortaokulu sınıfında yapıldı. Mikro Kredi kullanan kadınlara satış ve iş kurma konusunda bilgiyi Kürşad Ural verdi. Toplantıya Mikro Bölge Finans Müdürü Demet Pilevneli de katıldı.

“KADINLARA NASIL İŞ YAPILIR ONU ÖĞRETİYORUZ”

Seminer sonrasında konuyla ilgili açıklama yapan Demet Pilevneli, “Kadınlara sadece para vermek yetmiyor. Onlara bu işi nasıl yapılabiliri öğretiyoruz. Birçok ilçede bu semineri verdik. Bugün de Germencik’teyiz. Buraya ilk geldiğimizde bize, 'Germencik’ten bir şey olmaz' demişlerdi ama şu an 100 üyeyi aştık. Bu halkayı iş adamlarına ve farklı kesimleri de içine alarak büyütebiliriz. Önemli olan o ışığı yakabilmek. Kadınlar, her şeyimiz. Çalışan kadınları yüreklendirmek bizim vazifemiz. Şu anda 5 ilde çalışmalarımız devam ediyor. 5 yıllık süreçte kadınlara bin TL'den 10 bin TL'ye kadar mikro kredi kullanma imkanı sunduk. Toplantıda kredi kullanan kadınlara, müşteri ilişkileri ve her şeyin para olmadığı anlatılıyor. İşi doğru yapmak ve disiplinli yapmanın yanında çok iş yapmak kazanma anlamına geliyor" dedi.

“İŞ ADAMLARI DA DESTEK OLMALI”

Denizli’de de bir program yaptıklarını belirten Pilevneli, “Orada bin lira kredi bazında bağış yapanlar oldu. Bir yıllık bize borç verenler de oldu. Hatta iş adamları burada destek verecekleri kadınları kendileri seçebilirler. Bu konuda tüm iş adamlarından da destek bekliyoruz. Kadınlara balık tutmayı öğretmekten öte onlara bir balık ağı ve bir de olta veriyoruz. Bir de bu tür seminerlerle balığı nasıl avlayacağını öğretebilirsek geriye kalanını zaten kendisi çözüyor. Aydın'da 4 milyon 636 bin TL kredi dağıttık. Kredilerin geri dönüşümlerinde sıkıntı olmuyor. Ama iller arasında tabi ki farklılıklar oluyor. Aydın, ilgili geri dönüşümde bir sıkıntı şimdiye kadar olmadı” diye konuştu. (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler