Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası'nda öğrenciler, geri dönüşüm konusunda bilgilendiriliyor

28 Kasım 2016, Pazartesi 15:14

     


Kuşadası'nda ilkokul ve ortaokul öğrencileri, geri dönüşüm hakkında bilgilendiriliyor

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kuşadası Belediyesi, çocukların çevreye duyarlılığını artırmak ve geri dönüşüm konusunda çocuklarda farkındalık oluşturmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda başlattığı geri dönüşüm eğitimini bu yıl da sürdürdü. Kuşadası Belediyesi Temizlik

İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ilçe genelindeki ilk ve ortaokullarda geri dönüşüm eğitimlerine başladı.

Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ilçe genelindeki ilk ve ortaokullarda 'Çevre, Geri Dönüşüm ve Atık Piller' konulu seminerlere başladı. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan uygulama kapsamında 2016 - 2017 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde 6 okulda eğitim verildi. Son olarak Çakabey İlkokulu'nda düzenlenen seminerde öğrencilere geri dönüşümün önemi anlatıldı.

Eğitim-öğretim yılının başından bu yana 6 okulda geri dönüşüm eğitimlerini tamamladıklarını ve öğrencilerin konuya oldukça duyarlı olduğunu belirten yetkililer, bu eğitimi, yıl sonuna kadar 25 okulda vermek istediklerini belirttiler. Özellikle ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların geri dönüşüm konusunda bilgilendirilmesinin önemine dikkat çeken yetkililer, "Eğitimlerimizle çocuklarımızı, çevre kirliliğini önleme, azaltma, özellikle ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanması konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Atık pillerin, atık yağlar ve ambalaj atıkları, evsel atıklardan ayrı toplanmadığı taktirde yaratacağı kalıcı kirlilik konusunda bilinçlenmelerini sağlıyoruz" dediler.  (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler