Takip Et

SON DAKİKA

İstanbul Sözleşmesi anlatıldı

28 Kasım 2016, Pazartesi 18:25

     


Türk Kadınlar Birliği (TKB) Aydın Şubesi tarafından organize edilen panelde, kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi için oluşturulan İstanbul Sözleşmesi anlatıldı. TKB Aydın Şubesi Başkan Vekili Yıldız Saray, sözleşmeyi tüm kesimlere yaymak için çalışacaklarını belirterek, “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin hayatın her alanında gerçekleşmesi gerekiyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Ticaret Borsası konferans salonunda, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla oluşturulan İstanbul Sözleşmesi anlatıldı. Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi tarafından organize edilen panelde Prof. Dr. Gülsen Demir, Yrd. Doç. Dr. Şebnem Özkan, Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, Avukat Neşe Menderes ve Uzman Psikolog Ece Yağınlı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile ilgili sunum yaptı. TKB Aydın Şube Başkan Vekili Yıldız Saray, “Bu sözleşme, 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da imzalanmıştır. Avrupa Konseyi'nin hazırladığı sözleşmenin ilk imzacısı Türkiye’dir. Türk Kadınlar Birliği Derneği, merkez ve şubeleriyle İstanbul Sözleşmesi'nin ülkemizde tanınması, öğrenilmesi ve yaygınlaştırılması görevini üstlenmiştir. Türk Kadınlar Birliği'nin ‘Tutunduklarımız’ adını verdiği bu proje, Türkiye genelinde 71 merkezde yürütülmektedir.”

“KADIN HAKLARI SAVUNUCULARI SÖZLEŞMEYE SAHİP ÇIKMALI”

Kadınların ilgi gösterdiği panelde konuşan Prof. Dr. Gülsen Demir, şiddetin toplumdaki bütün bireyleri ilgilendirdiğini söyleyerek, “İnsan davranışlarının birçoğu öğrenilerek kazanılıyor. Biz davranışlarımızı çevremizdeki modellerden öğreniyoruz. Bazı davranışları kültürümüzden aldığımızda ya da kültürümüze dayandırarak yaptığımızı söylerken çok doğru olmayan şeyler için bir meşrulaştırma kazandırmış olabiliyoruz” diye konuştu.

Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyon Üyesi Avukat Neşe Demir, İstanbul Sözleşmesi’ne kadın hakları savunucuların sahip çıkması gerektiğini belirterek, “İstanbul Sözleşmesi uluslararası bir sözleşmedir. Bu sözleşmenin şartlarına uymak zorundayız. Sözleşmede şiddetin önlemesi ön planda tutuluyor. Anlamlandırmalı ve içselleştirmeliyiz. Türk Kadınlar Birliği çok güzel projeler hazırlamış” ifadelerini kullandı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler