Takip Et

SON DAKİKA

TEMAD Genel Başkanı Aydın’da

28 Kasım 2015, Cumartesi 11:51

     


Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser, derneğin Aydın şubesini ziyaret etti. Keser, emekli astsubayların sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TEMAD Aydın Şubesi, Genel Başkanı Ahmet Keser'i Aydın’da ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TEMAD Aydın Şubesi Başkanı Bayram Erdoğdu, "Genel Başkanımızın Aydın’ı gelmesine memnun olduk. Uzun zamandır başkanımızı Aydın’a bekliyorduk, bizleri mutlu etti” dedi.

Türkiye Astsubaylar Genel Başkanı Ahmet Keser, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), temelde gönüllülük esasına göre kurulduğunu belirterek, “Toplum kendisini siyaset nezdinde temsil edilmesini istiyorsa STK’ya üye olur. Aslında STK, Türk Silahlı Kuvvetlerin (TSK)’nın uzantısıdır. Eğer asker mantığıyla sivilleşmeye çalışırsak olmaz. Senelerce bize ‘Askerlik bir yaşam türüdür meslek değildir’ dendi. Biz de çok sorgulamadan kabul ettik. Oysa dayatılan bu yaklaşımları doğru bulmuyoruz. Askerlik bir yaşam tarzı değil, meslektir” diye konuştu.

“KAST SİSTEMİ VARDIR”

Astsubayların emekli olurken aldığı maaşın yarıya düştüğünü bildiren Keser, sözlerine şöyle devam etti:

“Emekli maaşımız düştüğü için yaşam kalitemiz düşüyor. Emekli Astsubayların maaşlarının iyileştirilmesi gerekiyor. TSK’deyken aldığınız tazminatlar emekli olurken emeklilik maaşlarınıza yansıtılmıyor. Biz bu tazminatları talep etmeliyiz. Genelkurmay Başkanlığı ve hükümet taviz vermek istemiyor. Bunların artık bir çözüme kavuşturulması gerekiyor, sistemler arası bir kast sistemi var.” (ÖZGE SÖNMEZ)







 
Son Eklenen Haberler