Takip Et

SON DAKİKA

Elektrik-Su yok, 4G fiber internet olacak

28 Kasım 2015, Cumartesi 11:30

     


Söke-Bodrum yolunda fiber optik altyapı çalışmalarını sürdüren Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell'e bağlı faaliyet gösteren Superonline, Didim yol ayrımı Dalyan çevresinde de fiber optik altyapı çalışmaları yapıyor. Birçok insanın arsa sahibi olduğu Dalyan'dan Bafa Gölü'ne uzanan, ancak şuana kadar elektrik ve su hattının yapılmadığı Bozseki bölgesine fiber optik altyapısı çekildi. Geleceğe yatırım olarak nitelendirilen çalışma kapsamında bölgeye 4G hızında internet hizmeti sunulacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye'de fiber konusunda büyük atılım yapan Turkcell Superonline, hizmetini Didim'e de getirdi. Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin 200 kilometrelik "Söke-Bodrum şehir içi ve Şehirlerarası güzergahı fiber optik kablolu erişim şebeke tesisi" projesini alan İstanbul merkezli Akcan İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı izinle bölgede fiber optik altyapı çalışmasını sürdürüyor. Söke ve Bodrum'da şehir içinde çalışmalarını yapan firma, Söke'den Bodrum'a ulaşım sağlayan D-525 karayolunda da fiber hattı döşeme çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda Didim yol ayrımının bulunduğu Didim'e bağlı Akyeniköy Mahallesi, Dalyan mevkisinde de çalışma yapan firma, Dalyan yol ayrımının karşı bölümünde bulunan, Bafa Gölü'ne uzanan Bozseki olarak adlandırılan bölgedeki arazilere de fiber optik hattı döşedi.

Elektrik ve su hattının olmadığı, ancak birçok kişinin arsa sahibi olduğu Bozseki bölgesine yapılan fiber optik altyapı çalışmasının, geleceğe yatırım olduğu belirtildi. Hattın faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye’de dünya ile aynı anda fiber internet çağını başlatarak ışık hızında internet hizmeti sunan Superonline tarafından bölgeye 4G hızında internet hizmeti sunulacak. Söke'den başlayan çalışmaların Bodrum'a kadar sürdürüleceği bildirildi. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler