Takip Et

SON DAKİKA

Cüceloğlu'nun söyleşisine büyük ilgi

28 Kasım 2015, Cumartesi 11:04

     


Ünlü Yazar ve Psikolog Doğan Cüceloğlu, ADÜ'lü öğrencilerle bir araya geldi. Cüceloğlu'nun söyleşi ve imza gününde salon tıklım tıklımdı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İletişim psikolojisi üzerine yazdığı önemli eserlerle tanınan yazar ve psikolog Doğan Cüceloğlu, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) PDR Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşi ve imza gününde gençlerle buluştu.

Doğan Cüceloğlu’nun ekip arkadaşı Polat Doğru ile birlikte Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlendiği söyleşiye yüzlerce öğrenci katılırken, oturacak yer bulamayan programı öğrenciler ayakta programı izledi. Doğan Cüceloğlu’nun ‘Gerçek Özgürlük’ adlı söyleşisine Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer katıldı.

FARKINDALIĞI ANLATTI

Gençlere esprili bir dille seçimlerimizin önemini, farkındalığı ve baba olmak ile babalık yapmak arasındaki farkı kendi hayatlarından verdikleri örneklerle anlatan Doğan Cüceloğlu ve Polat Doğru, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Cüceloğlu ve Doğru, kendi okul hayatlarından ve evlilik hayatlarından verdikleri örneklerle yapılan seçimlerin ne kadar kişilerin kendilerine ait olduğu ve bu seçimlerini yaparken ne kadar özgür oldukları hususunda saptamalarda bulundu. Seçimlerin yapılırken başkasının etkisi altında kalmamanın, elalem ne der düşüncesini yok etmenin hayati önem taşıdığını ifade eden Cüceloğlu, “İnsan farkında olduğu kadar yaşar” dedi.

Konuşmanın sonunda Cüceloğlu ve Polat’a Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından çiçek takdim edildi. Ardından yazdığı kitapları imzalamak üzere öğrencilerin yanına geçen Cüceloğlu, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. (MEHMET ÇALIK)







 
Son Eklenen Haberler