Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı Yücel keşfedilmeyi bekliyor

28 Eylül 2020, Pazartesi 18:56

     


Çine'de yaşayan 14 yaşındaki Yücel Sarı, kepçelere olan ilgisi ile dikkatleri üzerine çekti. Ortaya çıkan resimler makine mühendislerinin proje çizimlerini aratmaz iken bunun üzerine yapmış olduğu kepçe ve TIR maketleri takdir topladı. Aile ve yakınları ise Yücel'e sahip çıkılması iyi bir eğitim almasını istiyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Küçük yaşlarda iş makinelerine ilgi duyan Çineli 14 yaşındaki Yücel Sarı'nın her geçen gün iş makinelerine olan ilgisi artmaya devam ederken daha önceleri kullanmayı hayal ettiği iş makinelerinin çizimlerini gerçekleştirmeye ve maketlerini yapmaya başladı. Yücel'in amatörce başlayan çizim hikayesi artan ilgisi ile birlikte makine mühendislerinin çizimlerini aratmayan projelere dönüştü.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA ÇAĞRI

Yücel çizimlerle yetinmedi bu kez çizimlerini gerçekleştirdiği iş makinelerinin maketlerini yapmaya başladı. İş makinelerini en ince ayrıntısına varana kadar düşünerek tasarlayan ve atık eşyaları kullanarak maketlerini yapan çocuk gayreti, azmi ve duyarlılığı ile takdir topladı. Ailesi ve yakınları yeteneği ile takdir toplayan çocuğa sahip çıkılmasını isteyerek Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine çağrıda bulundu.

YÜCEL KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN BİR CEVHER

14 yaşındaki Yücel Sarı'nın bu yeteneğinin heba edilmemesi gerektiğini belirten Sevkan Atıgan, "Yücel bizim mahallenin çocuğu. Sanırım Endüstri Meslekte lise hayatına başlayacak ancak biz Yücel'in eğitim camiası tarafından keşfedilmesini istiyoruz. Onun iş makinelere olan tutkusu ve ortaya çıkarmış olduğu eserler şaşırtıcı ve gurur verici. Yücel, yaşıtlarından çok daha yetenekli ve zeki. Yücel'in Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenmesini ve amacına uygun bir eğitim alarak bu ülkeye kazandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İŞ MAKİNELERİNE OLAN SEVGİSİNİ ANLATTI

İş makinelerine olan ilgisinin çok küçük yaşlarda başladığını belirten Yücel Sarı, "Sokaklarda, farklı yerlerde çalışan iş makinelerini görünce öylece onları seyreder bundan çok keyif alırdım, hala da öyleyim. Onları çalışıyor iken izlemek benim için dünyanın en güzel zevklerinden bir tanesi. Bir gün bir kepçe operatörü olmayı çok isterim. Onlarla vakit geçirmek bana iyi geliyor. Çevremdeki insanlar kepçe operatörü olabileceğini ancak yapmış olduğum çizimlerin daha ilgi çektiğini ifade ediyor ve benden makine mühendisi olmamı istiyor, bunu ise zaman gösterecek. İş makinelerinin çizimleri ve maketleri yapmak benim için dünyanın en güzel aktivitelerinden bir tanesi" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler