Takip Et

SON DAKİKA

Yenipazar ADD törenle açıldı

26 Kasım 2016, Cumartesi 22:20

     


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yenipazar İlçe Temsilciliği, Kurucu Başkan Deniz Karadeniz'in öncülüğünde açıldı. Açılışta Atatürk'ün 'Nutuk' kitabı dağıtıldı.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yenipazar ADD Temsilciliği Çarşı Mahallesi'ndek yeni yerinde, düzenlenen tören ile açıldı. Açılışa, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, önceki dönem Belediye Başkanı Yüsran Erden, Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ünal Sarıoğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Poalt Mersin, AK Parti Yenipazar Belediye Meclis Üyesi Gülşen Tekeoğlu, Yenipazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Deyirmencioğlu, ADD Aydın Şube Başkanı Günver Güneş ve yönetim kurulu üyeleri, ADD İlçe Temsilciliği, şube başkanları ve vatandaşlar katıldı.

ADD Aydın Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Göçmen'in sunumunu yaptığı açılışta, ADD Aydın Şube Başkanı Günver Güneş, Yenipazar İlçe Temsilciliği'nin açılışı nedeniyle gururlandığını belirterek, "ADD'nin 15. şubesini Yeipazar'da açmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Burası hepimizin evi ve hep birlikte sahip çıkalım'' diye konuştu.

Türkiye'de 400 şubelerinin ve 200 bin üyelerinin bulunduğunu ifade eden ADD Yenipazar İlçe Temsilcisi Deniz Karadeniz, ''Atatürkçü Düşünce Derneği neden kurulmuştur? Neyi hedeflemektedir? Yenipazar’da bu derneğin bir şubesini neden açıyoruz? Bu soruların yanıtı şüphesiz Atatürkçü Düşünce Derneği'nin hangi amaçla kurulduğunda yatmaktadır. Atatürk’ün bedensel varlığının artık aramızda bulunmamasından cesaret alan içteki ve dıştaki kimi olumsuz güçler, onun yeni Türk devletini yaratma doğrultusunda ilk adımı attığı 19 Mayıs 1919’un üzerinden tam 70 yılın geçtiği bu günlerde, Atatürk devrim ve ilkelerine karşı, açık ya da kapalı saldırılarını doruğa ulaştırmış bulunmaktadır. Bundan daha kötüsü, plânlı ve sinsi bir çalışma ile o devrim ve ilkeleri gelecekte yok etmek çabası içindeler'' dedi.

''ADD, 1989 yılında Muammer Aksoy ve arkadaşları tarafından, tam da bugünler görüldüğü için kurulmuştur'' diyen Karadeniz, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

''Biz Atatürk’ün Anadolu’da bağımsızlık savaşı başlatması ve Cumhuriyet'in kuruluşu ile devam eden devrimci geleneğinin temsilcileriyiz. Atatürk’ü, Cumhuriyet'i, Cumhuriyet idealini, değerlerini canlı tutacak, sonsuza dek yaşatacağız. Bu devrimci gelenek, Atatürk’ün şahsında sembolleşmiştir. Atatürkçü Düşünce'nin bireyleri olarak Atatürk’ün başlattığı devrimci mücadeleyle oluşan ve onun ölümünden sonra da sekteye uğrasa, uğratılmış olsa da devam eden ilerleme ve aydınlanma düşüncesini devam ettireceğiz. Atatürkçü Düşünce Derneği, günümüz koşullarında dört yüzü aşkın şubesiyle, iki yüz bine yaklaşan üye potansiyeli ile Türk toplumunun en büyük demokratik kitle örgütüdür. Atatürk ilkelerine ve düşünce sistemine bütünüyle sahip çıkan bu kuruluş, ülkemizdeki ulusal potansiyelin anti emperyalist çizgide bir reflekse dönüşmesinde fazlasıyla etkin çalışmalar yapmaktadır. ADD, günümüzün, Kuva-yı Milliye, Müdafaa-ı Hukuk ve Reddi İlhak cemiyetleridir. Türkiye Cumhuriyeti’ni bağımsız bir siyasal varlık olarak kuran, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın nabzı, günümüzde ADD şubelerinde atmaktadır. Emperyalizm işbirlikçisi dinci cemaatler, etnik devlet peşinde koşanlar ve taşeron gayrimüslim sermaye, bu durumdan fazlasıyla rahatsızdır. ADD ve Atatürkçüler, bu kesimleri ve kuruluşları yakından izlemekte, bunların Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar vermelerini önlemek için mücadele etmektedirler. ADD’nin günümüzdeki misyonu yeniden Kuva-yı Milliye'nin öncü kuruluşu olmaktır. Şartlar ne kadar zor olursa olsun, Mustafa Kemal gibi düşünerek, bugünlerin de üstesinden geleceğimiz bilinmelidir. Atatürkçü Düşünce Derneği teslimiyetçi olmayacak, mücadele alanından kaçmayacaktır''.

Konuşmaların ardından tüm protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından kurdele kesildi. Daha sonra Aydın ADD Üyesi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Fuat Tütüncüoğlu'nun hediyesi olan, Nutuk kitabı dağıtıldı. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler