Takip Et

SON DAKİKA

KESK, “Dayanışma Çayı” düzenledi

26 Kasım 2016, Cumartesi 15:38

     


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Aydın Şube Platformu, ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerine destek için “Dayanışma Çayı” düzenledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

KESK Aydın Şube Platformu, Eski Bar Kafe’de, ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerine destek için “Dayanışma Çayı” düzenledi. Dayanışma çayına CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve çok sayıda KESK üyesi katıldı. Dayanışma çayında konuşan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, “Ülkemiz zor günler geçiriyor. Ama OHAL farklı bir durum. Baskıcı, otoriter ve faşizan yönelimlerin her geçen gün artığı bir süreçten geçiyoruz. Her geçen gün ölümlerin, tutuklamaların, gözaltıların, baskıların arttığını, KHK’ların çıktığını, gazetecilerin içeriye atıldığını, milletvekillerinin saldırıya uğradığını, sanatçıların tutuklandığını görüyoruz. Bunları ilimizde de görüyoruz. Ama bu süreçleri direnerek, kenetlenerek aşacağız. Kamu emekçileri açısından baktığımızda, hükumetin OHAL’den önce yapamadığı, gizli ajandasında bulundurduğu birçok şeyi görüyoruz. Üç KHK’la yaklaşık olarak 100 bin kamu emekçisi ihraç edildi. Ama en son kararla 6 bin 7 arkadaşımız görevlerine geri iade edildi. Aydın’da da iki arkadaşımız görevlerine iade edildi. Tüm arkadaşlarımız dönene kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

"OHAL'İ FIRSATA ÇEVİRİYORLAR"

İhraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerine destek için dayanışma çayına katılan Bayram İnci, “Şu an OHAL’i fırsata çevirip tüm kurumları FETÖ Terör Örgütü kalkışması adı altında kendi devlet yapılandırmasına dönüştüren, yargılamadan KHK’larla birçok kamu çalışanını, emekçiyi ihraç eden, açığa alan bir yapıyla karşı karşıyayız. Biz CHP olarak demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olan ifade özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü ve inanç özgürlüğünü savunuyoruz. Bunu savunurken de tüm özgürlükten yana, emekten yana, demokrasiden olan güçlerin, örgütlerin yan yana mücadelesini çok önemli buluyoruz. Kuvvetleri birleştirerek mücadele etme zamanıdır” diye konuştu. (KIYMET SARIYILDIZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler