Takip Et

SON DAKİKA

‘Trendeki Yolcu’nun çekimlerine İncirliova’da başlandı

26 Ekim 2016, Çarşamba 11:16

     


Çekimlerinin büyük bir kısmının Aydın’da yapılacağı ‘Trendeki Yolcu’ filminin ilk durağı İncirliova’nın Yazıdere Mahallesi oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

'Avanak Dedektör' ve ‘3, 2, 1… Kestik’ filmlerinin yönetmeni ve yapımcısı Hamit Şahin, yeni filmi 'Trendeki Yolcu'nun Aydın'daki çekimlere İncirliova’nın Yazıdere Mahallesi’nde başladı.

Ada Film bünyesinde çekilen filmin yönetmeni ve yapımcısı Hamit Şahin, senaryonun yüzde doksanının Aydın'da çekileceğini belirterek, Aydın'ı ve insanlarını çok sevdiğini ifade etti. Filmin başrol oyuncusu olan ünlü sinema sanatçısı İlyas Salman, Yazıdere Mahallesi’nde ilgi odağı olurken hayranlarının fotoğraf teklifini severek kabul etti.

Yazıdere Mahallesi’ndeki çekimde rolü olan oyuncular, kameranın karşısına Ege yöresi kıyafetleri ile çıktı. Buradaki sahnede; kahvehanede gazete okuyan bir köylü, haberlerin karamsarlığından yakınırken bu serzenişine köyün delisi karşılık veriyor.

Yönetmen ve Yapımcı Şahin, “1980 ve 1990’lı yıllar döneminde, gerçek hayattan alınmış bir aile dramını konu alan filmin hikayesinde, kayıp olan bir kişinin ailesinin yaşadığı dram gözler önüne seriliyor. Film, hayatın akışı içinde yaşananları değişik açıdan, objektif bakış açısıyla ele alarak toplumsal mesajlar veriyor' dedi.

YÖRESEL YEMEKLER İKRAM EDİLDİ

Filmin Genel Koordinatörü Erol Saraç, Yazıderespor Kulübü Başkanı Mustafa Ali Duman’la Afyon’da asker arkadaşı olduklarını ve çekimlere arkadaşının yaşadığı Yazıdere Mahallesi’nden başladıklarını ifade etti. Çekimler öncesinde prova yapan oyuncular, Duman’ın ev sahipliğinde Aydın’ın yöresel yemeklerinden tarhana çorbası, sıkma, keşkek gibi yemeklerden yeme imkanı bulurken deve sucuğundan da tattı.

FİLMİN EN KÜÇÜK OYUNCUSU EFE

Filmin en küçük oyuncusu ve olan 10 yaşındaki Efe Taha Savan, sempatik tavırlarıyla mahallelilerin dikkati çekerken filmde usta oyuncu İlyas Salman’ın torunu Doğukan rolünü oynuyor. Senaryoda Efe, kayıp babasını arıyor. Eğitimine İstanbul’da devam eden Efe, bir yandan okuyor bir yandan da oyunculuğunu sürdürüyor.

Aralarında Aydınlı oyuncular Coşkun Kemer, Mesut Çınar, Mustafa Kavruk, Cemal Aydın Özpolat, Mustafa Benli, Bekil Alnıak ve Zeki Varlı’nın da bulunduğu 'Trendeki Yolcu' filminin yönetmeni Hamit Şahin, Avrupa’da film festivallerine de katılacaklarını açıkladı. (GÖKHAN DÜZYOL)

 

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler