Takip Et

SON DAKİKA

"İnternetten ilaç almayın"

26 Ekim 2016, Çarşamba 09:11

     


Türkiye İlaç Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından bu sene içerisinde sağlık ile ilgili satış yapan 5 bin internet sitesi kapatıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Konuyu değerlendiren Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, sağlık sektörüne girerek yanıltıcı ilaçlarla vatandaşları kandırmaya çalışan 5 bin internet sitesinin kapatıldığını söyledi.

TEDAVİSİ OLMAYAN HASTALIKLAR ÖN PLANDA

Birçok vatandaşın internet üzerinden ilaç aldığını hatırlatan Kararslan, “Özellikle kronik rahatsızlık olan hastalıklarda bu durum daha çok karşımıza çıkıyor. Televizyonlardaki reklamlar da bu konuda etkili oluyor. AIDS, MS ve ALS gibi tedavisi olmayan hastalıkları geçirdiklerini iddia ederek vatandaşı kandırıyorlar” dedi.

İnternet kullanımının da yaygınlaşmasıyla insanların her şeye kolayca ulaşabildiğini ifade eden Kararslan, “İnternetten cazip reklamlarla satılmak istenen, ‘bitkiseldir, zarar vermez’ diye lanse edilen ilaçlara asla rağbet etmeyin ve kullanmayın. İnternetten aldığınız ilaçlar, sahte, kontrolsüz, denetimi olmayan, en önemlisi de çoğunlukla Sağlık Bakanlığı ruhsatı bulunmayan ilaçlardır. Eczanelerimizdeki ilaçları internet yoluyla daha ucuza, reçetesiz temin edebiliyorsanız bunlar da sahtedir” diye konuştu.

AYDIN'DA 414 ECZANE AKTİF

Aydın’da 414 eczane olduğunu hatırlatan Karaarslan, “Bunlardan 109’u Efeler’de bulunuyor. İl genelindeki eczanelerimiz yeterli sayıda ve herkesin ihtiyacını karşılıyor. İnternetten ilaç almayalım. Eczaneler birer güven merkezidir. İnternetten alınan ilaçlar, özellikle kalp krizine neden oluyor. Bunu da unutmamak lazım. Vatandaşımızın biraz daha bilinçli olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. (MEHMET AKİF SÜTÇÜ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler