Takip Et

SON DAKİKA

Esnafa psikolojik destek

26 Ağustos 2016, Cuma 19:51

     


Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında sıkıntıya düşen esnaf için GEKA destekli proje ile rahatlatıcı seminer verdirecek.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrasında ülkenin içine düştüğü sıkıntıyı kısa sürede aştığını ancak esnafın sıkıntısının sürdüğünü söyleyen Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, “15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi olayı ile Türkiye’nin başına bir felaket geldi. Çok şükür, kısa zamanda devlet yetkilileri tarafından konu halledildi ama esnaf ve sanatkârın sıkıntısı devam ediyor. Turizm bölgelerinde iptaller başladı. Turizmde işverenler yaz sezonuna güvenerek birçok kredi çekti. Yazın para kazanarak borçlarını ödeyeceklerdi. Yaşanan sıkıntı, zincirleme haline geldi ve esnaf çok kötü bir duruma düştü. Biz de 'Bu konuda ne yapabiliriz' diye düşündük ve bu projeyi GEKA’ya sunduk ve kabul edildi. Esnafın sadece maddi anlamda sıkıntıda olmadığı kanısındayız. 29 Ağustos günü Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda esnafa, sinir, öfke, nezaket kuralları, stres yönetimi gibi konularda eğitim verilecek. Bir hafta sürecek bu eğitime sadece şoför esnafı değil, tüm esnaf ve sanatkârlar katılabilir. Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası geçen yıl bu projeyi uygulamaya hak kazanmıştı. Bu yıl da ikinci olarak Söke kazandı. Bir haftalık eğitim sonrasında katılanlara birer katılım sertifikası verilecek. Amacımız esnafı rahatlatmak ve halkla ilişkilerini daha üst düzey seviyeye çekmek olacaktır. Bu kadar sıkıntıda olan bir esnafın normal şartlarda olması beklenemez” dedi.

“TAKSİTLENDİRMEDE 30 AĞUSTOS SON”

Hem Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası hem de Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlıklarını birlikte sürdüren Refik Karataş, kooperatife borçlu olan üyelerin borçlarını taksitlendirmelerini istedi. Karataş, “Temmuz ve ağustos aylarında borçlu ve borcu takipte olan esnaf için yapılandırma söz konusuydu. Ancak yapılandırmayla ilgili talep az sayıda oldu. Biz de istiyoruz ki borçlu olan esnaf bir an önce bu imkandan yararlansın. Darbeden ve ülkenin kötü günler yaşamasından en çok etkilenen kesim, esnaf ve sanatkar olmuştur. Takibe uğrayan borcunuzu tek seferde öderseniz faiz alınmıyor. Borçlarını 12 ay vade yaparlarsa yüzde 8 faiz uygulanıyor. 24 ay vade olursa yüzde 12 faiz uygulanıyor. Esnafın bu imkanlardan yararlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

(BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler