Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ kalp hastalarının hayat kalitesini artıracak

26 Ağustos 2016, Cuma 19:47

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpek, hastanede uygulanacak olan yeni teknikle, ritim bozukluğu yaşayan kalp hastalarının başarıyla tedavi edilebileceğini söyledi.

ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpek, Aydın’da ilk defa Atrial Fibrilasyon hastalarına Kryoablasyon tedavisini uygulamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Yeni teknikle, ritim bozuklukları başarıyla tedavi edilebileceği gibi hastaların hayat kalitesi artacak ve inme riski minimize edilecek.

TÜRKİYE’DE 20 İLDE VE 30 MERKEZDE UYGULANABİLİYOR

Yrd. Doç. Dr. Akpek, birbirinden farklı birçok ritim bozukluğu tedavisinin başarıyla uygulandığı üniversitede, yeni bir tedavi tekniğinin daha yapılmaya başlandığını vurgulayarak, Türkiye’de 20 ilde ve 30 merkezde uygulanabilen tedavinin artık Aydın’da da uygulanabildiğini söyledi.

“HASTALARIMIZIN HAYAT KALİTESİ ARTACAK”

Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpek, “Bu teknik ile hastalıklı kalp dokusu -40, -50 derecede dondurularak dokunun ritim bozukluğu yapıcı etkisi ortadan kaldırılıyor. Özellikle 50 yaş sonrası sık görülen Atrial Fibrilasyon, başta inme riski olmak üzere, kalp yetmezliği gibi yaşam süresini kısaltan ve hayat kalitesini bozan bir ritim bozukluğu. Uygulanmaya başladığımız yeni Kryoablasyon tekniği ile hastalarımızın hayat kalitesi artacak ve inme riski minimize edilecek” dedi.

“BAŞKA İLLERE GİTMEYE GEREK KALMADI”

Ritim bozukluklarının başarıyla tedavi edilebildiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Akpek, “Çarpıntı şikayeti bulunan ve ritim bozukluğu tespit edilen hastalarımızın başka illere gitmeden ADÜ Tıp Fakültesi hastanemizin Kardiyoloji Kliniğinde tanı ve tedavilerini kolayca yaptırabilirler” dedi.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler