Takip Et

SON DAKİKA

"Menemen'deki kanunlarla Aydın'dakiler farklı mı?"

25 Kasım 2020, Çarşamba 16:19

     


tvDEN'de yayınlanan Z Raporu'nda Gazeteci Mehmet Aydın, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yolsuzluk iddialarıyla tutuklanmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Aydın, "Menemen'deki kanunlarla Aydın'dakiler farklı mı?" dedi.

Menemen'de iki haftada sonuçlanan yargı sürecinin benzerlerinin Aydın'da dört beş yıldır devam ettiğini dile getiren Aydın, "Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasına neden olanlardan daha ağır iddialar yapıldı. Yolsuzlukla ilgili yargı süreci devam eden dosyalar var. Menemen'de iki haftada sonuçlanan yargı süreci, Aydın'da dört beş yıldır sürüyor. Bu durum Menemen'deki kanunlarla Aydın'daki kanunlar farklı mı sorusunu getiriyor akıllara. Aydın'da savcı ve hakimler umarım Menemen'dekiler kadar cesur kararlar verebilir" dedi.

 

Gazeteci Mehmet Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu'nda Aydın, mensubu olduğu CHP'ten ihraç edilmesinin ardından tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'la ilgili açıklamalarda bulundu. Aksoy'un gerçekten suçu işlediyse tutuklanmasına karar veren hakimin ve soruşturmayı yürüten savcıların alnından öpmek gerektiğini ifade eden Aydın, "Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasına neden olan iddiaların çok daha ağırı Aydın Büyükşehir Belediyesi ve yöneticileriyle ile ilgili yapıldı. Bu iddiaların çoğu yargıya taşınırken bir kısmının soruşturma süreci devam ediyor" dedi.

"UMARIM AYDIN'DAKİLER DE CESUR KARARLAR VEREBİLİR"

Aydın, "Menemen Belediye Başkanı tutuklanırken Aydın Büyükşehir Belediyesindeki iddialarla ile ilgili henüz herhangi bir işlemin yapılmaması Menemen'deki kanunlarla Aydın'daki kanunlar farklı mı sorusunu getiriyor akıllara. Umarım Menemen'deki savcılar kadar Aydın'daki savcılar da hakkıyla soruşturmayı yürütüyordur ve umarım Aydın'daki hakimler Menemen'deki hakimler kadar cesur kararlar alabilir" diye konuştu.

Aksoy'la ilgili soruşturmanın iki hafta sürdüğüne dikkat çeken Aydın, "Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili dört beş yıldır süren soruşturmalar var. Fakat Menemen Belediyesiyle ilgili soruşturma iki haftada sonuçlandı. Aydın'daki bu kadar uzun süren soruşturma ve yargı sürecinin Menemen'de iki haftada sonuçlanması hukuka bakışın farklı olmasına sebep oluyor. Yargı mensuplarının adalete güvensizlik oluşturmaya hakkı olmadığını düşünüyorum" dedi.

"RAKİPLER DE YARGI SÜREÇLERİNİ TAKİP ETMİYOR"

Aydın, "Aydın Büyükşehir Belediyesinin zarara uğratılmasıyla ilgili çok sayıda dosya var. Bazı dosyalar birleştiriliyor, bazı dosyaların mahkemesi de pandemi nedeniyle uzatılıyor. Bunlarla ilgili hiç kimseden açıklama da gelmiyor. Suçlanan siyasetçilerin rakiplerinin bu konularla ilgili takibi de söz konusu değil" diye konuştu.

Menemen'de olduğu Aydın'da da hızlı yargı sürecinin olmasının beklendiğini ifade eden Aydın, "Umarım özellikle kamuyu zarara uğrattıkları ve kamunun malını çarçur ettikleri iddialarıyla açılan dosyalar Menemen'de olduğu gibi Aydın ve diğer şehirlerde de aynı hızla sonuçlanır" dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler