Takip Et

SON DAKİKA

"Bal akan incirimizden artık zehir akıyor"

25 Ekim 2016, Salı 15:56

     


Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Buharkent'te esnaf ziyareti gerçekleştirip vatandaşların sorunlarını dinledi. Buharkentli çiftçi Erdoğan Öztekin, "Buharkent incirinden bal akardı, jeotermal santrallerinin artmasıyla artık bal değil, sarı su şeklinde zehir akıyor" diyerek Vali Koçak'tan yardım istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İlçe ziyaretlerini sürdüren Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Buharkent'te vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşın aktardığı sıkıntıları not alan Vali Koçak, bazı sorunların giderilmesi için gerekli kurumları arayıp sıkıntıların giderilmesi konusunda talimat verdi. Buharkent Halk Eğitim Merkezi Kültür Sanat Evi'nde ilk ziyaretini gerçekleştiren Vali Koçak, kursiyerlerin yaptığı el sanatları ürünlerini inceledi.

Buharkentli vatandaşlarla birlikte kahvehanede sohbet eden Koçak, kendisinden isteklerinin olup olmadığını sordu. Zeytin üreticiliği yaptığını belirten Mehmet Öztekin, kendisine ait zeytin ağaçlarından 2 yıldır ürün alamadığını ifade etti. Bunun nedeninin Buharkent'te bulunan jeotermal santrallerinin olduğunu ifade eden Öztekin, "İlçemizin dağlık bölgelerinde zeytin verimi var ama ova bölgesinde artık verim yok. Bunun jeotermal santrallerinin salgıladığı buhar ve asitten kaynaklandığını düşünüyoruz. 300 zeytin ağacımdan 2 yıldır hiç ürün alamaz oldum. Bu jeotermal firmaları, bizim karşımızda kocaman bir dağ şeklinde duruyor. Bunlarla bizim mücadele etmemiz mümkün değil. Jeotermalin tarım ürünlerine olan zararının gerekli kurumlarca incelenmesini istiyoruz" dedi.

Buharkent'in sarı lop incirinin dünyada tek olduğunu belirten Erdoğan Öztekin ise, "İncir, Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde yetişiyor. Fakat Buharkent'in sarı lop inciri başka hiçbir yerde yok. 10 yıl öncesine kadar sarı lop incirimizden bal akardı, şimdi de sarı su şeklinde zehir akıyor. Çevreye büyük zarar veren jeotermal santralleriyle ilgili yaptırımlar uygulanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Menderes Nehri'nin, Denizli'de bulunan fabrikaların atıkları nedeniyle kapkara aktığını belirten vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Koçak, üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

KOLTUK TARTIŞMASI YAŞANDI

Buharkentli vatandaşlar, daha önceki valilerin ilçelerine geldiğinde kaymakamlık veya belediye başkanlığını ziyaret edip vatandaşlarla görüşmeden ilçeden ayrıldıklarını hatırlatarak Vali Koçak'ın kendilerini ziyaret etmesinden ve sorunlarını dinlemesinden çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Fahrettin Türcan'a ait iş yerini ziyaret eden Vali Koçak ile esnaf arasında, koltuk tartışması yaşandı. İşletmeci Türcan, kendisine ait koltuğa oturmasını istediği Vali Koçak'a bunu kabul ettiremedi. Vali Koçak, Türcan ile bir süre devam eden koltuk tartışmasını, "Varsa başka sandalyeniz, ikimiz de sandalyede oturalım" diyerek sonlandırdı. Vali Koçak ve Türcan, sandalyede oturup bir süre sohbet etti.

Esnaf ziyaretini tamamlayan Koçak, kaymakamlıkta düzenlenen güvenlik toplantısının ardından ilçeden ayrıldı. (ERDAL AYDIN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler