Takip Et

SON DAKİKA

DİYED, onuncu yılını etkinlikle kutluyor

24 Kasım 2016, Perşembe 14:14

     


Didim ve Yöresi Engelliler Derneği (DİYED), kuruluşunun onuncu yılı dolayısıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kutlama etkinliği gerçekleştirecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Didim Kamacı 3 Restaurant’ta yapılacak etkinlikte, 10 yıldır engelli bireylere yönelik yapılan ve yapılacak olan çalışmalar paylaşılacak. Dernek binasında düzenlenen toplantıda, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği hakkında bilgi veren Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, derneklerinin 2006 yılında kurulduğunu belirterek, 10 yıl içerisinde Didim’deki engelli sorununun kaldırılmasına yönelik büyük aşama kaydedildiğini söyledi. 2013 yılında kurulan 1001 Sevgi Gönüllüleri Oluşumu ile bugünkü dernek binalarının hayata geçtiğini ve daha rahat çalışma ortamının sağlandığını ifade eden Altıntaş, “Geçen seneden bugüne burada çeşitli kurslar düzenleniyor. Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile geçen yıl yaptığımız engellilere evde bakım hizmeti kursu ile 23 kişiye eğitim verildi. Ayrıca geçen yıl cam işçiliği kursu yapıldı. Bu sene de engellilerden oluşan müzik kursu ile resim kursu var. Resim kursunu engellilerimiz çok benimsedi” dedi.

Derneklerinin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla etkinlik gerçekleştireceklerini anlatan DİYED Başkanı Bedri Altıntaş, şöyle konuştu: “Didim’de engellilerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Fakat dernek binamızda da eksikliklerimiz var. Derneğimizin bahçe kısmının etrafını duvarla kapatmak, kontrollü girişler sağlamak istiyoruz. Ayrıca bahçe kısmında 8 alan oluşturup loca şeklinde derslikler yapacağız. Böylece kurs sayımız da artacak.”

Engellilerin akülü sandalye ile medikal malzeme ihtiyaçlarının olduğunu kaydeden Altıntaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yapacakları etkinlikten elde edilecek gelirin derneğin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacağını bildirdi. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler